Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Akcija „Baltasis badas“

Sausis – pusiaužiemio mėnuo, kai paspaudus šalčiui ir gausiai pasnigus paukščiams ir žvėrims ateina sunkios dienos: baigiasi maisto atsargos, nuraškytos miško uogos, sunku surasti ėdesio. Vargiai žvėreliai pasiekia užsnigtą žolę, sunkiai laupo medžių žievę ir graužia šakeles. O mažieji sparnuočiai neišgalėtų žiemoti, jei ne gerieji žmonės, kurie parūpina maisto.

Todėl sausio 18 – vasario 5 d. 3a ir 3b klasių mokytojos kartu su savo mokiniais, tėvelių padedami, suorganizavome akciją „Baltasis badas“. Dailės ir technologijų pamokose mokiniai pagamino nuostabias lesyklėles iš medžio bei buityje panaudotų medžiagų. Patarėme, kad galėsime panaudoti nesūdytus lašinius, saulėgrąžų sėklas, duoną. Paaiškinome, jog paukštelius lesinti reikia kiekvieną dieną – visi sutiko tai daryti. O kiek džiaugsmo buvo, kai į jų pagamintą lesyklėlę atskrido zylutės!..

Ši akcija ir netradicinė veikla skatina mokinių norą pažinti gamtą, domėtis jos pokyčiais, suvokti veiklos prasmingumą, puoselėja sveikatos ir gyvenimo įgūdžius. Manome, kad paukštelių priežiūra ugdys vaikų atsakomybę, nes visi pajuto nuveikto darbo svarbą, patyrė gerų emocijų ir džiugių akimirkų.

Dėkojame vaikams ir jų tėveliams, dalyvavusiems šioje akcijoje. Ačiū, kad nelikote abejingi paukšteliams.

Mokytojos Renata Bučmienė ir Edita Gužauskienė

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)