Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

„Lašelio kavinė“

Kovo 22d. minima Pasaulinė vandens diena. Prisijungiant prie projekto: „Žemė ir vanduo – mūsų brolis ir sesuo“ buvo organizuojamos veiklos susijusios su vandeniu.
„Lašelio kavinės“ atidarymas vyko praėjusią savaitę. „Smeltės“ progimnazijos 5-8 klasių mokiniai vandens dienai ruošėsi labai intensyviai. 5-tų klasių mokiniai žaidė viktoriną „Lašelio kavinė“ su visuomenės sveikatos specialiste D. Stasiškiene. Joje buvo atskleista daug įdomių faktų apie vandenį. Sužinojo, jog vanduo išnešioja maisto medžiagas, padeda palaikyti kūno temperatūrą ir atlieka daugelį kitų gyvybei svarbių procesų. 5-8 klasių mokiniai per technologijų pamokas domėjosi apie vandens reikšmę žmogaus organizme. Vestos pamokos: „Vanduo – sveika ir skanu“. Mokytoja E. Enzinaitė kvietė mokinius keisti saldžiuosius gėrimus į vandenį. Skatino pasiruošti stalo vandenį su citrina, apelsinu, mėtų lapeliais ar agurkais.
Mokiniai liko sužavėti geru vandens skoniu, bei džiaugėsi gautais rezultatais. Dalinosi geromis emocijomis ir skonio potyriais su kitais klasės draugais.

Vandenuką aš geriu,

Sveikas linksmas, be ligų.

Vos tik jį aš pamirštu,

Sopa galvą ir pykstu.

Tad kviečiame visus prisijungti prie „Lašelio kavinės“ akcijos ir kiekvienuose namuose nuolat džiaugtis paruoštu, širdžiai ir akiai patraukliu vandeniu.

Dovilė Stasiškienė ir Evalda Enzinaitė

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)