Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Šeima - didžiausias turtas

Šeimos diena, kuri minima gegužės 15 dieną leidžia mums dar kartą pagalvoti apie šeimos svarbą mūsų gyvenime. Juk žmogaus gyvenimas prasideda šeimoje.
Su vaikais kalbėjomės apie jausmus, šeimos pomėgius, tradicijas puoselėjamas šeimoje.
Labai įdomiai apie savo laisvalaikį papasakojo D.Melvydaitė ir atsiuntė užfiksuotas įsimintinas akimirkas.
"Esame aktyvi keturių asmenų šeima. Gyvendami pajūryje, stengiamės kuo dažniau nuvykti prie Baltijos jūros, pasivaikščioti pušynais, pažintiniais takais, aplankyti regioninį parką. Mūsų mėgiama kryptis yra ir pamario kraštas - daug išvažinėta, aplankyti pažintiniai takai, apžvalgos bokštai, Nemuno deltos regioninis parkas su savo nepakartojamo grožio gamta, Ventė, Kintai, Rusnė... Per savo krašto pažinimą stipriname vaikų meilę tėvynei."
Įdomiai savo laisvalaikį leidžia su šeima ir Matas Marčiulaitis. Svarbiausia, kad šeimoje vyrauja draugystė, supratingumas. Skiepijama meilė augalams. Matas prižiūri augalus, o vakarais su broliu stebi dangų.
Įdomiai savo laisvalaikį leidžia ir Ugnės Daukantaitės šeima.
"Mūsų šeimą sudaro mama Karina, tėtis Ramūnas, vyresnėlė dukra Viltė ir jaunėlė Ugnė. Mūsų šeima labai myli gyvūnus ir jų turime ne vieną - šuniukas Marlis, degu vardu Kiškis ir visas pulkas akvariuminių žuvyčių. Abi sesės labai mėgsta žaisti lauko tenisą. Mamos hobi kepti tortus ir gaminti įvairius saldumynus. Tėčiui patinka ne tik žiūrėti krepšinį, bet ir žaisti. Nors ir visų šeimos narių pomėgiai skirtingi, tačiau laisvalaikį mėgstame leisti visi kartu. Labai mėgstame keliauti. Mūsų šeima  yra darni, draugiška, linksma komanda. Mes lyg vienas kumštis, palaikantys vienas kitą, besidžiaugiantys vienas kitu. Mūsų šeima - didžiausias mūsų turtas."
Gražiai geba apie savo  šeimą parašyti Aleksiukas. Šeima graži, didelė ir labai draugiška. Aleksiukas galėtų pasakoti ir pasakoti apie kartu praleistą laisvalaikį.
Kad šeima - didžiausias turtas apie tai geba papasakoti ir Gabrielius.
Antonas džiaugiasi savo nuostabia šeima ir labai ja didžiuojasi.
Milena sako, kad jos šeima pati nuostabiausia, nes visi yra labai draugiški.
Brangiausius žodžius dėliojome pievoje. Piešėme visi savo šeimą, visos šeimos skirtingos, bet manau svarbiausia, kad jas visas jungia vienas bruožas - meilė vienas kitam.

PUG mokytoja Gražina Lauruševičienė

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)