Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Europos kalbų diena „Kalbų laiptai“

Tradiciškai kiekvienais metais rugsėjo mėnesį ,,Smeltės” progimnazijoje yra minima Europos kalbų diena. Tad ir šiais metais rugsėjo 22d. mūsų mokykloje vyko renginys ,,Kalbų laiptai”, skirtas šiai ypatingai dienai paminėti.
2-4 klasių mokiniai, vadovaujami anglų kalbos mokytojų I. Piekienės ir L. Malukienės, buvo supažindinti su Europos kalbų įvairove, jų vartojimo papročiais ir tradicijomis. Taip pat mažieji turėjo galimybę patyrinėti Europos šalių vėliavas ir pasidaryti įvairiaspalves emblemas.
Anglų kalbos mokytojos I. Norvaišienė ir S. Daujotė pakvietė 5-tų klasių mokinius išbandyti savo jėgas ir pasitikrinti savo žinias varžantis anglų kalbos viktorinoje ,,Smart in English”. 7-tų klasių mokiniai taip pat linksmai leido laiką varžydamiesi anglų kalbos viktorinoje ,,EuroTeens”, kuriai užduotis parengė anglų kalbos mokytoja J. Stragockienė.
Prancūzų kalbos mokytoja I. Eirošienė, rusų kalbos mokytoja V. Mikulina ir anglų kalbos mokytoja V. Bergelienė parengė užduotis 6-tų ir 8-tų klasių mokiniams, dalyvavusiems vertimo konkurse ,,Vertimų biuras: Klaipėdai 770”. Geriausi mokinių darbai buvo pristatyti 1 aukšto fojė.
Lietuvių kalbos mokytojos R. Bertašienė ir R. Žiliutė subūrė 8a ir 7b klasių mokinius bendram kūrybiniam darbui ,,Kalbų laiptai”. Tad mūsų mokyklos pirmo aukšto laiptai pasipuošė pačiais gražiausiais lietuviškais žodžiais, kuriuos tariame kiekvieną dieną.
Šių metų Europos kalbų dienos veiklos skatino visus mus mokytis kalbų, jų pagalba pažinti svetimas kultūras, populiarino daugiakalbę Europos kultūrą.

Pranešimą parengė anglų kalbos mokytoja I. Norvaišienė

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)