Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Muzikos festivalis-konkursas „Smeltės X-faktorius“

„Muzika – tai kelias į jausmus.
Muzika – tai kelias į draugystę...“
Šiais žodžiais prasidėjo miesto integruotas užsienio kalbų ir muzikos festivalis-konkursas „Smeltės X-faktorius“, kuris jau vyksta ketverius metus.

Balandžio 26d. į mūsų renginį-konkursą kolektyvai sugužėjo net iš devynių miesto mokyklų: „Sendvario“ progimnazijos ansamblis, P. Mašioto progimnazijos ansamblis, M. Mažvydo progimnazijos ansamblis, „Vyturio“ pagrindinės mokyklos ansamblis, „Gabijos“ progimnazijos ansamblis, Simono Dacho progimnazijos solistė, „Versmės“ progimnazijos šeimyninis ansamblis, M. Gorkio pagrindinės mokyklos ansamblis, „Smeltės“ progimnazijos ansamblis.
Festivalio metu vyravo puiki pavasariška nuotaika, skambant linksmoms dainoms prancūzų, rusų, anglų ir vokiečių kalbomis. Ir žiūrovai, ir žiuri komisija džiaugėsi puikiai pasiruošusiais kolektyvais, kurie buvo apdovanoti nominacijomis ir prizinėmis vietomis:
I-ąją vietą laimėjo ansamblis iš P. Mašioto progimnazijos, kuris dainavo anglišką dainą;
II-ąją vietą laimėjo „Smeltės“ progimnazijos 6-7 kl. „Emile“ klasės ansamblis, dainavęs prancūzų kalba;
III-oji vieta atiteko M. Gorkio pagrindinės mokyklos ansambliui, dainavusiam angliškai ir „Versmės“ progimnazijos šeimyniniam ansambliui, kuris atliko dainą rusų kalba.
Renginį vedė „Smeltės“ progimnazijos 8b klasės mokinės Krumplytė Kamilė ir Paulauskaitė Austėja.
Žiuri komisijos pirmininkė pavaduotoja ugdymui D. Oželienė padėkojo dalyviams ir pakvietė į kitų mokslo metų „Smeltės X- faktorius“ festivalį-konkursą.

Renginį organizavo muzikos mokytoja metodininkė Rūta Grybaitė ir anglų kalbos vyr. mokytoja Nijolė Žaltauskienė.
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)