Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Europos kalbų dienos paminėjimas „Smeltės“ progimnazijoje

Rugsėjo 26d. ,,Smeltės“ progimnazijoje vyko akcija, skirta Europos kalbų dienos paminėjimui. Akcijoje dalyvavo 2-8 klasių mokiniai ir visi kalbų grupės mokytojai.
Mūsų mažieji 2-4 klasių mokiniai šiai akcijai pradėjo ruoštis jau prieš keletą dienų. Antrų klasių mokiniai dainuodami mokėsi pasisveikinti ne tik anglų kalba, bet ir ispanų, graikų bei vokiečių kalbomis. Trečių klasių mokiniai savo ,,minčių lietumi“ dalinosi ,,skraidindami“ drugelius, o ketvirtų klasių mokiniai pamokų metu domėjosi bei aptarė šios šventės prasmę, tikslus bei kalbų įvairovės ypatumus. Visą tai, ką vaikai sužinojo, surinko ir paruošė, kartu su anglų kalbos vyr. mokytoja Ilona Piekiene pristatė spalvingame stende, skirtame Europos kalbų dienos paminėjimui.
5-8 klasių mokiniai taip pat ruošėsi iš anksto: rašė palinkėjimus įvairiomis kalbomis, domėjosi šios šventės ištakomis bei kitų šalių kultūra. O susirinkę rugsėjo 26d. po 3 pamokų mokyklos kiemelyje įprasmino savo darbus. ,,Emile“ klasės mokiniai visus susirinkusius linksmino prancūziškomis dainomis, o kiek vėliau į dangų buvo paleisti spalvingi helio balionai su pačių vaikų darytais darbeliais ir išsakytais palinkėjimais.
Geros nuotaikos ir įspūdžių netrūko.

Anglų kalbos vyr. mokytoja Inga Norvaišienė
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)