Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

„100 VILTIES ŠIRDŽIŲ“

Nuo 2019-01-21 iki 2019-03-15 mūsų progimnazijos bendruomenė dalyvavo Klaipėdos miesto ugdymo įstaigų projekto „100 Vilties miesto darbų Lietuvai“ III etape „100 Vilties širdžių“. Projekte dalyvavo ir Klaipėdos kaip „Vilties miesto“ idėją skleidė ne tik mūsų ugdytiniai, bet ir ugdytojai: Danutė Oželienė, Renata Bučmienė, Asta Kontautienė, Evalda Enzinaitė, Vilma Smilgienė, Romanas Sragauskas ir Laima Iljinienė.

Atliekant projekte numatytą veiklą buvo ugdoma mūsų mokyklos bendruomenės narių atjauta onkologiniams ligoniams, skatinamas siekis atlikti gailestingumo darbus, plėtojami ugdytinių meniniai, kūrybiniai bei prezentaciniai ir muzikiniai gebėjimai.

Kūrybinių darbų atlikimo techniką ir priemones dalyviai galėjo rinktis laisvai. Darbeliuose turėjo atsispindėti pagrindinis projekto simbolis – širdis.

Kovo 5-6 d. mūsų progimnazijos vestibiulyje buvo surengta projekto „100 Vilties širdžių“ darbelių paroda. Parodos lankytojams akys raibo nuo kūrybinių darbų įvairovės. Pradinių klasių mokiniai, lankantys karpinių būrelį, džiugino kruopščiais darbeliais – atvirukais. 5-8 klasių mokiniai visus sužavėjo širdelėmis, sukurtomis pagal kvilingo techniką dailės pamokų metu. Parodoje puikavosi ir technologijų pamokose mokinių sukurti nuostabūs darbeliai: iš vilnos veltos širdelės (naudojant sausą vėlimo būdą), išsiuvinėtos karoliukais bei mažomis širdelėmis papuoštos didelės medinės širdys, sukurtos panaudojant medienos dekoratyvinio apdirbimo technologijas. Beveik visi parodos eksponatai buvo papuošti įvairiomis prasmingomis Šventojo Rašto citatomis bei popiežiaus Pranciškaus mintimis apie viltį, tikėjimą ir meilę. Vėliau visi kūrybiniai darbai buvo nugabenti į šv.Pranciškaus onkologinį centrą, kad skleistų viltį sveikatos stokojantiems žmonėms.

Kovo 15 d. Klaipėdos šv.Pranciškaus onkologiniame centre vyko projekto pristatymas – koncertas. Visos projekte dalyvavusios ugdymo įstaigos prisistatė pasitelkdamos muziką, šokį, dainą. Minėtame renginyje mūsų mokyklą atstovavo ir dainą „Nupiešiu Lietuvą“ atliko 2a klasės mokiniai, atvykę kartu su savo mokytoja R.Ramanauskiene.

Džiaugiamės visų projekte dalyvavusių - administracijos darbuotojų, įvairių dalykų (muzikos, dailės, technologijų, tikybos) mokytojų ir jų mokinių nuoširdžiu darbu bei geranorišku tarpusavio bendradarbiavimu.

Tikybos mokytoja Laima Iljinienė

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)