Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Sveikatingumo savaitė

,,Smeltės“ progimnazijoje balandžio 8-12 d. vyko sveikatingumo savaitė. Jos metu moksleiviai buvo kviečiami į įvairias veiklas, paskaitas, spektaklius.
Pirmadienį mokiniai buvo kviečiami į akciją „Skaniai“, kurios metu jie galėjo vaišintis obuoliais, morkomis ir kopūstais. Akciją vykdė technologijų mokytoja Evalda Enzinaitė kartu su mokyklos sveikatos priežiūros specialiste Dovile Stasiškiene.
Antradienį buvo surengta akcija, kurios metu mokiniai galėjo sužinoti savo kraujo spaudimą, kūno svorį, išgerti natūralių obuolių sulčių. Akciją vykdė geografijos mokytoja Vaiva Vaitiekutė kartu su mokyklos sveikatos priežiūros specialiste Dovile Stasiškiene.
Trečiadienį 1 klasių mokiniai ir priešmokyklinė ugdymo grupė žiūrėjo spektaklį ,,Brokoliuko kelionė ir nuotykiai po Sveikatos karalystę“. Jame vaidino VšĮ ,,Sveikatai palankus“ vadovė Raminta Bogušienė. Mokiniai buvo apdovanoti diplomais ir dovanėlėmis.
Ketvirtadienį mokykloje buvo tylos-šlepečių diena. Ryte pavaduotoja Lina Kantautienė pravedė jogos užsiėmimą. Visą dieną mokiniai turėjo galimybę ateiti į relaksacijos zoną 219 kabinete. Šioje zonoje grojo rami muzika, sklido įvairūs citrusinių vaisių kvapai, mokiniai galėjo ramiai pagulėti, pabūti su savimi. Relaksacijos zoną prižiūrėjo mokyklos sveikatos priežiūros specialistė Dovile Stasiškiene.
Taip pat ketvirtadienį 8 kl. mokiniai sužaidė protų mūšį „Ką žinau apie sveikatą?“. Jį laimėjo 8b klasės komanda. Visi mokiniai apdovanoti Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro suteiktais prizais. Protų mūšį organizavo mokyklos sveikatos priežiūros specialistė Dovilė Stasiškienė.
5a, 5b, 5c klasėms buvo skaitytos prevencinės pamokos ,,Žalingiems įpročiams – STOP“. Pamokas pravedė socialinė pedagogė Diana Grigienė.
Visą sveikatingumo savaitę mokiniai rytais nuo 7:45-8.05 val. galėjo pasimankštinti aktų salėje. Užsiėmimus pravedė kūno kultūros mokytoja Regina Baraišienė.
Pagal individualius susitarimus taip pat visą balandžio mėnesį vyko tokie užsiėmimai (pravesta sveikatos priežiūros specialistės Dovilės Stasiškienės):
· Kokteiliai su daržove (2b, 2d);
· Praktiniai užsiėmimai „Kokia tai daržovė?“ (3a, 3b, 3c, 3d);
· Protų mūšis „Ką žinau apie sveikatą?“ (4a, 4b, 4c, 4d);
· Paskaita „Vandeny būk atsargus – Tu ne žuvis, o tik žmogus“ (6a, 6b, 7a, 7b, 7c);
· Išvyka į sporto klubą „Startukas“ (priešmokyklinė ugdymo grupė) – užsiėmimą pravedė klubo trenerė Aušrinė Gedrimaitė.
Džiaugiamės mokinių aktyvumu ir susidomėjimu. Juk nuo kalbėjimo apie sveikatą dar niekas netapo sveikas. Sveikata tampa reali, kai dėl jos kažkas yra daroma.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Lina Kantautienė,
Sveikatos priežiūros specialistė Dovilė Stasiškienė,
Technologijų mokytoja Evalda Enzinaitė,
Kūno kultūros mokytoja Regina Baraišienė,
Geografijos mokytoja Vaiva Vaitiekutė,
Socialinė pedagogė Diana Grigienė
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)