Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

„Abėcėlės takeliu į knygelės paslaptis žengiu“

Mokslo metams keliaujant į pabaigą, balandžio mėnesį baigėsi ir pirmų klasių projektas „ABĖCĖLĖS takeliu į knygelės paslaptis žengiu“. Projektas tęsėsi tris mėnesius, per tą laiką mokiniai dalyvavo įvairiuose veiklose ir edukacijose. Su savo šeimomis gamino savo pirmąsias vardo raides, kurios buvo eksponuojamos „Smeltės“ progimnazijos vestibiulyje ir džiugino mokyklos bendruomenės ir svečių akis, bei širdis.
Kovo mėnesį pirmų klasių mokiniai lankėsi Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekos edukacinėje erdvėje ir dalyvavo edukacijoje “Vieno taško istorija”, kur susipažino su Ė raidės istorija ir sužinojo, kad tokia raidė –yra viena vienintelė visame pasaulyje, taip pat dalyvavo konkurse “Pagamink gražiausią Ė raidę”.
Visą projektą vainikavo “ABĖCĖLĖS” šventė, kurioje apsilankė Išmintingoji pelėda, Zuikis Puikis, Lapė snapė ir Meškutis Rudnosiukas, pirmokai juos pasitiko su dideliu džiaugsmu ir susižavėjimu, jie deklamavo gražiausius eilėraščius, sekė eiliuotas pasakas, o taip pat šoko ir dainavo. Taip parodydami, kad yra pasiruošę keliauti į antra klasę.
Projektą organizavo pirmų klasių mokytojos: Renata Bučmienė, Edita Gužauskienė, Aušrinė Breivienė, Judita Mockutė-Serepinienė
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)