Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

„Pūsk muilo burbulus, o ne tabako dūmus“

Kviečiame dalyvauti BURBULŲ ŠVENTĖJE „Pūsk muilo burbulus, o ne tabako dūmus“. Renginys skirtas mėnesio prieš rūkymą ir Pasaulinės dienos be tabako minėjimui.
Gegužės 31 d. 17 val. susitikime Karlskronos aikštėje, kur drauge su Linksmuoju lagaminu į orą leisime burbulus milžinus. Tai šventė, kurios metu žadinsime ne tik mažųjų, bet ir suaugusiųjų smalsumą, geranoriškai dalinsimės informacija tabako prevencijos tema ir/ar individualiai atsakysime į klausimus šia tema.
Šiuo renginiu norima atkreipti dėmesį į tai, kad:
  • Rūkydami kenkiate ne tik savo pačių, tačiau ir aplinkinių, ypač vaikų, sveikatai. Pavojingų, ligas sukeliančių medžiagų koncentracija smilkstančiuose cigaretės dūmuose yra didesnė nei dūmuose, kurie įtraukiami per cigaretės filtrą.
  • Rūkymas gali turėti įtakos lytinėms funkcijoms ir vaisingumui. Jis taip pat didina persileidimų, negimdinio nėštumo, apsigimimų tikimybę. Rūkymas gali lemti mažesnį naujagimio svorį ar motinos pieno stygių.
  • Pastebėta, kad rūkančių tėvų vaikai kur kas dažniau nei nerūkančių serga bronchitu, bronchine astma, ausies uždegimu, kraujo, smegenų, plaučių vėžiu. Vaikai ypatingai greitai perima suaugusiųjų elgesio modelius, tad rūkančių tėvų vaikai kur kas dažniau pradeda rūkyti.
Dalyvaudami šventėje galime būti pavyzdžiu savo ir kitų vaikams. Kartu praleistas laikas vienija, stiprina ir įkvepia džiaugsmu.
Renginys viešas. Jo metu gali būti filmuojama ir fotografuojama.
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)