Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Žiemos vakaro skaitiniai

Vėlų žvarbų gruodžio 16-osios vakarą 1a klasės bendruomenė susirinko į vakaro skaitinius. Visi -  ir suaugę, ir maži atsinešė savo mylimiausią knygelę, apie kurią papasakojo, paskaitė, padiskutavo. Na o „Zuikį Puikį“ visi tėveliai choru deklamavo. Pasirodo, prisimena. Vaikučiai susidomėję klausėsi, kaip suaugusieji mokėsi skaityti, su kokiais vargais jie susidūrė vaikystėje ir kaip iš jų išbrido.

2015-12-20 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Gruodžio 15 dieną  „Vėtrungės“ gimnazijoje vyko epistolinio rašinio konkursas „Laiškas į Rusiją seneliui šalčiui“. Dalyvavo 7-8 klasių mokiniai. Inesa Blakunova laimėjo II vietą (mokytoja V.Mikulina), o Milanas Rutavičius III vietą (mokytoja I.Zadorožnaja).

2015-12-20 Skaityti plačiau

Kalėdinis stalo teniso turnyras

Gruodžio 15 d.  „Smeltės“ progimnazijoje vyko tradicinis Kalėdinis stalo teniso turnyras. Jame susikovė 5-8 klasių vaikinai. Po įdomios kovos I vietą laimėjo Deividas Pupšys 7b klasės! SVEIKINAME! II vieta atiteko Martynui Šveikauskui iš 8b, III vieta – Vitalijui Matiaž iš 8c klasės. Kiekvienas dalyvis buvo apdovanotas simboliniais prizais.

2015-12-20 Skaityti plačiau

Pasaulinė Antikorupcijos diena

Praeitais metais „Smeltės“ progimnazija, kartu su daugiau nei 70 kitų Lietuvos mokyklų, įsijungė į Sąžiningų mokyklų tinklą ir pasirašė Sąžiningumo deklaraciją. Pasižadėjome daugiau dėmesio skirti sąžiningumo, skaidrumo, atsakomybės principams.
Kartu su tinklo narėmis, gruodžio 9-ąją, minėdami Pasaulinę Antikorupcijos dieną viešai skaitėme Sąžiningumo deklaraciją.

2015-12-13 Skaityti plačiau

„DUETŲ MOZAIKA. 1+1 = ?“


Gruodžio 8d. mokyklos gitarisčių duetas  Greta Bartkevičiūtė  8b kl. ir  Kamilė Papievytė  7b kl. dalyvavo VLC organizuotoje   duetų  šventėje  „DUETŲ MOZAIKA. 1+1 = ?“.  
Duetą paruošė muzikos mokytoja Raimonda Milašienė. Merginų pasirodymas atidarė šventinį vakarą ir buvo sutiktas šiltais aplodismentais.

2015-12-13 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Džiaugiamės edukacinių konkursų „Olympis 2015 - Rudens sesija“ rezultatais.
Sveikiname nugalėtojus!

2015-12-12 Skaityti plačiau

Kalėdinis anglų kalbos projektas „Christmas cards in different languages“

Progimnazijoje vyksta kalėdinis anglų kalbos projektas „Christmas cards in different languages“, kurio tikslas parašyti sveikinimą dviem kalbom (gimtąja ir užsienio kalba). Bendradarbiaujant su užsienio šalių partneriais pakilia nuotaika laukiame Europos mokyklų sveikinimų, skirtų mums – Lietuvai – „Smeltės“ progimnazijos mokiniams, bendruomenei.

2015-12-11 Skaityti plačiau

ŠVENTŲ KALĖDŲ BELAUKIANT...

Adventas (Atėjimas) – tai prieškalėdinis susikaupimo, apsivalymo, pasiruošimo laikotarpis, kuomet laukiama Kristaus atėjimo pasaulin šventės – šv. Kalėdų. Adventas – tamsiausias laikas, kuris baigiasi ilgiausia metų naktimi – Kūčiomis...
Penktadienį (gruodžio 4 d.) „Smeltės“ progimnazijoje skambant giesmėms, kurias parinko ir akomponavo muzikos mokytoja Asta Kontautienė, prasidėjo Advento popietė „Šv. Kalėdų belaukiant“.

2015-12-09 Skaityti plačiau

Džiaugiamės!

Klaipėdos „Smeltės“ progimnazija tapo išmanios klasės konkurso nugalėtoja.

Kalėdas Klaipėdos „Smeltės“ progimnazija šiemet pasitiks su viena išmaniausių klasių Lietuvoje, nes ši mokykla paskelbta „Šiuolaikinės mokymo(si) aplinkos“ konkurso nugalėtoja. Mokykloje jau šiemet bus įrengta 20 tūkstančių eurų vertės išmanioji klasė.

2015-12-06 Skaityti plačiau

Mokinių konferencija „Žiniukų akademija“

Gruodžio 3 dieną 4b klasės mokiniai Diana Daunytė ir Aurentas Negreckis dalyvavo Klaipėdos miesto ir apskrities mokinių konferencijoje „Žiniukų akademija“ Gilijos pradinėje mokykloje. Konferencijoje pristatė ir pasidalino patirtimi apie mūsų mokykloje vykdytą 2 - 4 klasių ilgalaikį skaitymo skatinimo projektą „Augu skaitydamas“. Pasiruošti mokiniams padėjo mokytoja Nelita Gedminienė.
Ačiū šaunuoliams!

2015-12-05 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)