Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Europos kalbų diena


7-8 kl. moksleivių komanda, kurią sudarė Gabija Gečaitė, Arnas Lukošiūnas, Camila Dimgailaitė, Dominykas Daubaris, Ignas Jurkaitis, Ernestas Šiliauskis dalyvavo „Sendvario“ progimnazijoje tarpmokyklinėje viktorinoje „Europos kalbų diena“ ir laimėjo I vietą.
Mokinius ruošė anglų kalbos mokytoja Nijolė Žaltauskienė.

2015-09-27 Skaityti plačiau

Žardės piliakalnis


Rugsėjo 17d. kraštotyros būrelio nariai aplankė netoli mokyklos esantį Žardės piliakalnį (I tūkst. pr .Kr – XIII - XIV a) ir senąsias Žardės kaimo kapines, kurios siekia IX-XVII a. Abu objektai yra saugomi kaip kultūros paveldo objektai. Mokiniai sužinojo, kad piliakalnyje stovėjo rašytiniuose šaltiniuose 1253 metais minima Kuršių pilis Žardė.

2015-09-25 Skaityti plačiau

Šokių šventė „Šoka visa Lietuva“,


Šeštadienį, rugsėjo 19 dieną, mūsų mokyklos folklorinio ansamblio „Smeltužė“ vaikai su tėveliais dalyvavo smagioje šokių šventėje „Šoka visa Lietuva“, Klaipėdos Etnokultūros centro kiemelyje.

2015-09-21 Skaityti plačiau

Etnokultūrinė stovykla „Vėlungis“


2015 m. rugsėjo 4-6 d. „Smeltužės“ kolektyvas dalyvavo etnokultūrinėje stovykloje „Vėlungis“, kuri vyko  Kintuose. Stovykloje dalyvavo vaikų folkloro kolektyvai. Vaikai ne tik mokėsi  įvairių Lietuvos regionų dainų, ratelių ir šokių, bet išbandė įvairius amatus, trypė vakaronėse ir vakarus užbaigdavo dainomis prie lažo.

2015-09-08 Skaityti plačiau

2015 m. rugsėjo 1-osios šventė


Šiandien ir vėl vasaros kalendorius baigėsi. Rugsėjis sugrąžino visus į klases. Mokslo žinių diena progimnazijoje buvo kiek kitokia, nes šventėje pirmus metus dalyvavo ne tik pirmokai, bet ir priešmokyklinės grupės vaikai.

2015-09-06 Skaityti plačiau

Mokslo ir žinių dienos šventė


Visur vaikai... Koks grožis!
Voratinkliai ant kelio
Kardelių spalvos, rožės –
Rugsėjis atkeliavo.

  Maloniai kviečiame visus
„Smeltės“ progimnazijos mokinius, jų tėvelius ir mokytojus į
MOKSLO IR ŽINIŲ DIENOS ŠVENTĘ.

2015-08-26 Skaityti plačiau

2015 m. rugsėjo 1-osios renginai mieste

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija bei Ugdymo ir kultūros departamento Švietimo skyrius, Klaipėdos jaunimo centras rugsėjo 1 d. 18 val. organizuoja naujų mokslo metų šventės renginį Švyturio arenoje su grupe „G&G SINDIKATAS“. Įėjimo mokestis 1,50 €. Bilietai platinami svetainėje – www.bilietai.lt.

2015-08-25 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)