Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Meninio skaitymo konkursas

2017 metų sausio 19 dieną progimnazijoje buvo surengtas Meninio skaitymo konkursas. Nors dalyvių daug nebuvo, tačiau malonumo ir džiaugsmo klausytis meniškai sakomo žodžio užteko visiems klausytojams. Komisija turėjo daug darbo: juk reikėjo išrinkti mokyklos atstovą Meninio skaitymo konkurse mieste. Po ilgo tarimosi paaiškėjo, jog mokyklai šiemet (vasario 2d.) atstovaus Kristė Blažiūnaitė, 6a klasės mokinė (mokytoja R. Žiliutė). Mergaitė laimėjo I vietą. II vietą užėmė Kamilė Čižauskaitė, 5c klasės mokinė (mokytoja D. Oželienė), o III vieta atiteko Austėjai Paulauskaitei, 8b klasės mokinei (mokytoja R. Žiliutė).

2017-01-24 Skaityti plačiau

Graži rašysena – mano atspindys

2017 metų sausio 18 dieną progimnazijoje buvo surengtas dailios rašysenos konkursas Graži rašysena – mano atspindys. Jame varžėsi 16 5-8 klasių mokinių. Į konkursą susirinko tikrai gražiai rašantys vaikai, todėl buvo itin sunku išrinkti tuos, kurie rašo gražiausiai.

2017-01-23 Skaityti plačiau

Projektas „Jų namučiai – ABĖCĖLĖ“

Sausio 17d. 1-ų klasių mokiniai startavo su projektu „Jų namučiai – ABĖCĖLĖ“. Iki Abėcėlės šventės, kuri vyks balandžio mėn., mokiniai turės atlikti nemažai užduočių ir darbų, sudalyvauti konkurse, apsilankyti knygyne ir vaikų bibliotekoje, sukurti klasės knygą – parodyti savo išmonę ir kūrybinius sugebėjimus. Linkime pirmokėliams kuo geriau išmokti raideles, kad galėtų skaityti knygeles!

2017-01-22 Skaityti plačiau

Apdovanojo miesto meras

Sausio 12d. Klaipėdos savivaldybės Posėdžių salėje vyko kompiuterinių piešinių konkurso  „Sveikas, medi!“ nugalėtojų apdovanojimas. Mūsų mokyklos 2a klasės mokinė Alina Jupatova laimėjo 3 vietą. Ją pasveikino ir apdovanojimą įteikė pats miesto meras Vytautas Grubliauskas. Konkursui Aliną paruošė mokytoja Gražina Kubilienė.

2017-01-16 Skaityti plačiau

Sausio 13 minėjimas

Penktadienio vakare 8a klasės mokiniai rinkosi į „Žvejų“ kultūros centrą, kuriame Klaipėdos „Aukuro“ gimnazijos mokiniai kvietė į muzikinį vaidinimą „Juodojo sparno broliai“. Spektaklio metu buvo apmąstoma Lietuvos laisvė ir už ką buvo pralietas kraujas. 8a klasės mokiniai buvo sužavėti gimnazistų atjauta, darbu ir muzikinėmis bei aktorinėmis galimybėmis.

2017-01-16 Skaityti plačiau

Už kalėdinius žaisliukus - pyragai

Mūsų mokyklos 6a (klasės vadovė Asta Kontautienė) ir 7a (klasės vadovė Rūta Grybaitė) klasės mokiniai 2016 gruodžio mėnesį dalyvavo prekybos centro Big organizuotame konkurse „Gražiausia kalėdinė eglutė“. Mokiniai kūrė, gamino kalėdinius žaisliukus klasės valandėlių metu bei namuose padedant tėveliams. Eglutės visą gruodžio mėnesį džiugino prekybos centro lankytojus.

2017-01-10 Skaityti plačiau

Smagi dovana

Prieš pat Kalėdas trečiame aukšte įsikūrę pradinių klasių mokiniai sulaukė dovanėlės – stalo žaidimo „Futbolas“. Tai paįvairins veiklas pertraukų metu.
Dėkojame Progimnazijos tarybai ir Direktoriui.

2017-01-06 Skaityti plačiau

Darbščiųjų rankų būrelio „Bitutės“ mokinių paroda

Artėjant didžiosioms metų šventėms  pradinių klasių korpuse šventinė nuotaika buvo ypač juntama: puošėme ne tik langus, bet ir sienas bei klasių duris. Jos atgijo linksmais seniais besmegeniais. Darbščiųjų rankų būrelio „Bitutės“ mokiniai kūrybiškai, pasitelkdami įvairią techniką bei medžiagas, kūrė Kalėdų senelio kepures, kurias pateikėme parodoje II a. foje.

2017-01-02 Skaityti plačiau

Pažintinė-pramoginė kelionė į Druskininkus

Gruodžio 22 d. aktyviausi mokyklos meno kolektyvų dalyviai vyko į pažintinę-pramoginę kelionę į Druskininkus, kur aplankė M.K.Čiurlionio muziejų ir pramogavo Vandens parke.

2016-12-29 Skaityti plačiau

Naujametinis karnavas „Smelteswoodas

Gruodžio 21 d. „Smeltės“ progimnazijoje galėjai sutikti ir piratą, ir Kalėdų senelį, ir klouną ir dar daug daug įvairiausių kino filmų herojų, nes tą dieną  5-8 klasių mokiniai ruošėsi karnavalui-kino filmų „Smelteswoodas“ festivaliui, kurį puikiai vedė 8b klasės mokiniai Kamilė Krumplytė ir Gustas Logvinovas. Visi kino festivalio dalyviai buvo apdovanoti Kalėdų senelio saldainiais ir kino festivalio „Oskarais“ - kalėdiniais šokoladiniais seneliais.

2016-12-29 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)