Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Pasaulinė Žemės diena

Kovo 20-oji - Pasaulinė Žemės diena. Norėdami priminti šios dienos svarbą, mokykloje organizuota akcija „Aš –žalias“. Mokiniai ir mokytojai buvo pakviesti pasipuošti žalios spalvos rūbais ir spalvingai pasveikinti Žemę.
Džiaugiamės ir dėkojame klasių auklėtojoms, mokytojoms, klasių seniūnams, mokiniams už aktyvų dalyvavimą ir gerą nuotaiką.

2017-03-27 Skaityti plačiau

Išvyka į UAB „ROSHEN“

Kovo 22d. 8a klasės mokiniai, su auklėtoja E. Enzinaite, turėjo galimybę susipažinti su saldainių gamyba UAB „ROSHEN“ gamykloje. Mokiniai vedami ekskursijos vadovo, klausė istorijos apie karamelės ir saldainių gamybą. Stebėjo darbuotojus, kurie kūrė rankų darbo saldainius. Žiūrėjo kino teatro salėje filmuką apie „ROSHEN“ gamyklas. Sužinojo, kad jų yra septynios ir kiekviena šalis gamina skirtingų rūšių saldainius. Klaipėdoje yra karamelės ir karamelinių saldainių įmonė.

2017-03-24 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Kovo 17d. progimnazijoje vyko 2 kl. lietuvių kalbos gramatikos konkursas. Sveikinamame I vietos laimėtoją Robertą Makarenkaitę (2a kl.) ir linkime sėkmės miesto konkurse „Kalbos labirintai“.

2017-03-22 Skaityti plačiau

Festivalis „Ir vėl vakaras...“

Kovo 16 d. į progimnazijos aktų salę gausiai rinkosi dainuojantys moksleiviai. „Smeltės“ progimnazijos muzikos mokytoja Raimonda Milašienė jau devintą kartą organizavo festivalį skirtą maestro Vytautui Kernagiui prisiminti. Gimnazistų, progimnazijos mokinių bei vaikų klubų ugdytinių atliekamos dainos, gitarų skambesys visiems klausytojams leido vėl ir vėl pajausti vakaro ramybę, meilės šilumą, vaikišką linksmumą ir lietuviškumo dvasią. Vytautas Kernagis – lietuvių dainuojamos poezijos pradininkas, atlikėjas ir autorius. Tol, kol bus dainuojamos jo dainos, tol jis bus gyvas žmonių širdyse. Festivalis „Ir vėl vakaras...“ rodo, kad – ne viską taip greit užmirši gali.

2017-03-21 Skaityti plačiau

Estafečių „Sportas – sveikata“ varžybos 3 – ių kl. mokiniams

Kovo 16 d. 14 val. mūsų progimnazijoje vyko estafečių ,,Sportas - sveikata“ varžybos tarp 3 kl. mokinių komandų. Vaikai puikiai atliko visas estafetes, buvo sportiški, greiti, vikrūs ir draugiški.
Nugalėtoja tapo 3a klasės komanda.
Dėkoju visoms 3 – ių k. komandoms – varžybų dalyvėms. Ačiū jų mokytojoms – Genovaitei, Violetai, Renatai. Jos padėjo vaikams pasiruošti varžyboms.
Sveikiname nugalėtojus - 3a klasės komandą!

2017-03-20 Skaityti plačiau

Renginiai skirti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti

Kovo 10 d. progimnazijos aktų salėje vyko renginiai skirti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Mokytojos Jūratės Čiūrienės ruošti mokiniai trumpai papasakojo apie įvykius ir žmones, kurių dėka šiandien esame laisvi ir nepriklausomi. Vyresnių klasių mokiniai savo meilę gimtinei reiškė rašiniuose. Direktoriaus pavaduotoja, mokytoja Danutės Oželienės skaitovai paskaitė bendramokslių gražiausias mintis. Šventę paįvairino „Smeltužės“ folklorinio ansamblio dalyviai kartu su vadove Raimonda Milašiene, skambėjo chorų, vadovaujamų mokytojų Astos Kontautienės ir Rūtos Grybaitės, atliekamos dainos Lietuvai, o mokytojos Irmos Stonienės šokių kolektyvas linksmai sutrepsėjo polką.

2017-03-15 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Kovo 13 dieną progimnazijoje vyko konkursas „Jaunieji Klaipėdos istorijos žinovai“. Dėkojame konkurse dalyvavusiems penktokams ir sveikiname nugalėtojus:

I vieta – Arnas Venys, 5c klasė;           
II vieta – Bernadeta Glicaitė, 5a klasė;
               Ugnė Barauskaitė, 5a klasė;  
               Justina Dulkytė, 5b klasė;     
               Faustas Pocius, 5c klasė.       
Linkime šiems mokiniams sėkmės miesto konkurse.

2017-03-14 Skaityti plačiau

Sveikiname!

2017-03-07 Klaipėdos mieste vyko Lietuvos vaikų ir moksleivių lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų konkursas „Tramtatulis 2017“. Konkurse dalyvavo  mūsų mokyklos mokinė Gustė Rusteikaitė, kuri sėkmingai pasirodė I ture ir pateko į  regioninį turą. Ją konkursui paruošė mokytoja Raimonda Milašienė. Sveikiname Gustę ir ją ruošusią mokytoją!

2017-03-13 Skaityti plačiau

„Dainuokim ir šokim Lietuvai“

Kovo 8 dieną 3a ir 4a klasių mokiniai, tęsdami ilgametę tradiciją, lankėsi Klaipėdos lopšelyje – darželyje „Giliukas“. Ten vyko bendras Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimas – šventinis renginys „Dainuokim ir šokim Lietuvai“. Žinoma, pirmieji šoko, dainavo bei deklamavo darželinukai. Mūsų mokyklos mokiniai ne tik deklamavo, dainavo, šoko, bet Elinga (3a) – tarptautinių konkursų prizininkė - pradžiugino gimnastikos numeriu.

2017-03-13 Skaityti plačiau

Studijų regata 2017

Kovo 3d. Klaipėdos Kultūros fabrike vyko Studijų ir karjeros paroda. 8a klasės mokiniai su auklėtoja E. Enzinaite turėjo galimybe joje dalyvauti ir tuo labai džiaugėsi.
Mokiniai susitiko su aktore Inga Jankauskaite, vizažo meistre - Olesia Žuravliova, stiliste - Olga Filatova, prodiuseriu - Deividu Misiuliu (filmas „Gautas iškvietimas“), kurie pasakojo savo sėkmės istorijas.

2017-03-10 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)