Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Raštingiausio mokinio konkursas „Moki žodį – žinai kelią“

2017 metų vasario 21 dieną progimnazijoje buvo surengtas Raštingiausio mokinio konkursas. Jame varžėsi 5-8 klasių mokiniai, kurie itin gerai išmano savo gimtąją lietuvių kalbą. Dalyviams teko išspręsti daug nelengvų užduočių. Ištaisius visų mokinių darbus, paaiškėjo, kurie vaikai šiais metais yra raštingiausi.

2017-02-27 Skaityti plačiau

Orientavimos varžybos

Vasario 23d. mūsų mokykloje įvyko  orientavimosi sporto varžybų „KLAIPĖDOS OS PATALPOSE TAURĖ“ 7 etapas.  Prie besivaržančių mokinių iš kitų Klaipėdos mokyklų savo jėgas išbandė ir 6c klasės mokiniai bei jų tėveliai.

2017-02-24 Skaityti plačiau

Edukacinė pamoka

Vasario 21 dieną trečių – ketvirtų klasių mokiniai dalyvavo edukacinėje pamokoje „Karaliaus Mindaugo laikų Lietuva“.
Lietuvos valstybės formavimąsi mokiniai išgyveno įvairiais pojūčiais: kiekvienas pasipuošė senovine sermėga, paragavo skrudintų grūdų, skaldytų riešutų. Praktinių užduočių pagalba vaizdžiai susipažino su to meto kario kasdienybe: turėjo galimybę pajausti kalavijo svorį, išbandyti skydų sienos jėgą, pasimatuoti kario šarvus, šalmą, skydą, kariškai papramogauti.

2017-02-23 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Vasario 6 d. progimnazijoje įvyko 3-iųjų ir 4-ųjų klasių mokinių matematikos olimpiada. Joje dalyvavo 8 mokyklos trečiokai ir 6 ketvirtokai. Dėkoju dalyvavusiems mokiniams bei sveikinu nugalėtojus:
Karoliną Petrovą, 3a kl.
Domantą Domeikį, 4b kl.
Domantas  dalyvaus miesto 4-ųjų klasių mokinių matematikos olimpiadoje, kuri vyks kovo 2 d. „Smeltės“ progimnazijoje. Sėkmės!

2017-02-22 Skaityti plačiau

Varžybos „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“

Vasario 9 dieną mokykloje vyko estafečių „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ varžybos tarp 4 – tų klasių mokinių komandų.
Mažieji sportininkai atliko įvairias sportines užduotis – rodė, kaip geba valdyti krepšinio kamuolį, šokinėti per lanką, vikriai pro jį pralįsti, šokinėti per šokdynę, kokie jie yra greiti ir vikrūs ,,greičio“ estafetėje. Džiaugiuosi, kad atlikdami užduotis, vaikai galvojo ne tik apie lenktyniavimą, bet ir apie savo bei komandos draugo saugumą – kaip nesusižeisti pačiam ir nesužeisti kito. Varžybos praėjo saugiai, sklandžiai ir draugiškai. Nugalėjo 4b klasės mokinių komanda, tačiau pagyrimo žodžių tikrai verti visi varžybose dalyvavę mokiniai.

2017-02-21 Skaityti plačiau

Ilgalaikio projekto „Gimtine mano, tavim džiaugiuosi“ baigiamasis renginys

2017 metų vasario 8 d. įvyko ilgalaikio respublikinio projekto „Gimtine mano, tavim džiaugiuosi“ baigiamasis renginys, kurį inicijavo Klaipėdos Simono Dacho progimnazijos mokytoja ekspertė Regina Kairienė ir Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos mokytoja metodininkė Renata Bučmienė bei anglų kalbos vyr. mokytoja Ilona Piekienė.

2017-02-20 Skaityti plačiau

Misija Sibiras

Vasario 13 dieną 5 – 8 klasių mokiniai susitiko su ekspedicijos „Misija Sibiras“ vadovu Arnoldu Foku. Ekspedicijos vadovas papasakojo apie Sibire sutiktus lietuvius ir jų likimus, parodė nuotraukas apie nuvykus rastas ir ekspedicijos dalyvių sutvarkytas kapinaites, apie tai, kaip dabar atrodo lietuvių tremties vietos, pasidalino įspūdžiais apie žygius per laukinę Sibiro taigą ir klampias bekraštes pelkes.

2017-02-15 Skaityti plačiau

Šauniausieji I pusmečio pradinukai

Vasario 10 dieną pradinių klasių mokiniai stoviniavo prie stendo skirto ŠAUNIAUSIEMS pirmo pusmečio pradinukams. Džiaugiamės, kad besišypsančių veidelių nuotraukose daugėja. Linkime toliau šypsotis, mokytis ir kviesti draugus prisijungti.
Visi Šauniausieji apdovanoti padėkos raštais ir saldžiosiomis dovanėlėmis.

2017-02-15 Skaityti plačiau

Svečiuose l/darželyje „Pagrandukas“

L/d „Pagrandukas“ ikimokyklinių grupių auklėtojos ir jų ugdytiniai vasario 10 d. pasikvietė 4a ir 4b klasių mokinius į popietę „Pabūkime kartu“. Popietė buvo skirta Klaipėdai. Vaikai turėjo išvardinti įžymias Klaipėdos vietas, kokias žino skulptūras, kartu dainavo dainas apie jūrą, žaidė žaidimus, rungtyniavo tarpusavyje „žvejodami“. Vėliau ketvirtokai svečiavosi ikimokyklinukų grupėse. Popietės pabaigoje mažieji įteikė svečiams po savo rankytėmis iškirptą gėlės žiedą su saldžiu viduriuku. Susitikimas visiems suteikė daug teigiamų emocijų.

2017-02-14 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Sveikiname gitaristų ansamblio ir vokalinio ansamblio vaikus festivalyje - konkurse „Dainuok lietuviškai, dainuok apie Lietuvą“ užėmusius II-ą vietą mieste.

2017-02-14 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)