Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Prevencinis mėnuo

2017 m. lapkritis buvo prevencinis mėnuo „MES PRIEŠ RŪKYMĄ“. 2-8 klasių mokiniai kūrė motyvuojančius tinkamai elgtis plakatus. Dauguma jų jau puošia mokyklos erdves bei skatina susimąstyti ar kelia nuotaiką – „Labas“, „Elkis mandagiai“, „Šypsokis“, „Padėk draugui“, „Rūkymui – NE“.
Buvo pravestos klasių valandėlės apie rūkymo žalą. 1-4 klasių mokiniams vedė klasių auklėtojos, 5-6 klasių mokiniams – etikos, tikybos mokytojos, o 7-8 klasių mokiniams – sveikatos specialistė Sandra Lukienė.

2017-12-10 Skaityti plačiau

Sveikiname ir džiaugiamės!

Šiemet jau šeštą kartą buvo organizuojama Lietuvos mokinių muzikos olimpiada, kuri vyko gruodžio 2d. Klaipėdos Universiteto menų akademijos fakultete. Laimėjusi 1 vietą, Klaipėdos miestą šiame renginyje atstovavo mūsų mokyklos 7a klasės mokinė Dominyka Paslavskaja (mokyt. Rūta Grybaitė). Ji puikiai įvykdė pagrindinę olimpiados sąlygą t. y. sukūrė ir kartu su savo klasės draugėmis Ginte Masaityte, Rugile Malakauskyte ir Kriste Blažiūnaite atliko savo autorinį kūrinį „Valsą trio“. Už jį Dominyka gavo Klaipėdos koncertų salės įsteigtą specialų prizą, o muzikos rašto darbas pripažintas geriausiu tarp visų dalyvių. Sveikiname ir džiaugiamės!

2017-12-10 Skaityti plačiau

6a klasės boulingo turnyras „Taiklioji ranka“

Gruodžio 1d. 6a klasės bendruomenė, t.y. vaikai, tėveliai ir klasės vadovė Rita Skolovė Broadway boulinge dalyvavo boulingo turnyre „Taiklioji ranka“. Nuo pat pirmųjų minučių penkiuose takeliuose užvirė įnirtinga kova. Savo jėgas, bei rankos taiklumą išbandė 33 žaidėjai. Juos aktyviai palaikė 5 sirgaliai. Žaidimo metu tvyrojo draugiška atmosfera, gera nuotaika, azartas ir palaikymas. Plojimai ir pagyrimo šūksniai už „strike“ skambėjo visiems žaidėjams. Pertraukėlėse tarp metimų vaikai vaišinosi milžiniškomis picomis, o tėveliai kava bei gaiviaisiais gėrimais.

2017-12-05 Skaityti plačiau

Akcija „1 dūris vietoj 140“

„Smeltės“ progimnazijos Mokinių taryba įsijungė į Baltijos gimnazijos organizuojamą akcija „1 dūris vietoj 140“. Kartu su 13 uostamiesčio mokyklų rinksime aukas cukriniu diabetu sergantiems vaikučiams. Gruodžio 1d. Baltijos gimnazijos aktų salėje susirinko visi neabejingi ir gavo po aukų dėžutę, kurią kartu su akcijos šūkiu „Gera daryti gerą“ parsivežė į savo mokyklas. Akcijos pabaiga gruodžio 20d. Tikimės dėžutę pripildyti visų mūsų gerumu.

2017-12-04 Skaityti plačiau

„Kuriu adventinę žvakę“

2017-11-30 mūsų mokykloje įvyko 7a klasės bendruomenės renginys „Kuriu adventinę žvakę“. Renginio metu mokiniai ir jų tėveliai rodė savo kūrybinius, meninius sugebėjimus, dekupažo technika puošdami adventinę žvakę. Skambėjo kalėdinė muzika, visus šildė ne tik arbata, bet ir jauki atmosfera, jungė nuoširdus bendravimas... Dabar 7a klasės bendruomenė tikrai ​​pasiruošusi ne tik adventiniam laikotarpiui, bet ir kalėdinio stebuklo laukimui. Ačiū visiems buvusiems kartu.

2017-12-04 Skaityti plačiau

„Pabūkime kartu“

Lapkričio 28 dienos vakarą 3c klasės mokiniai su savo šeimomis rinkosi į klasę pinti šventinių Adventinių vainikų. Klasė kvepėjo gamtos amžinąja žaluma ir karštais klijais. Mamos mokė vaikus ir leido jiems kurti. Pasižiūrėdamos viena į kitą mokėsi ir pačios. Muzikos mokytoja Raimonda Milašienė pasakojo apie mūsų krašto Adventinio laikotarpio papročius, visi kartu padainavome, pašokome ir pasiruošėme spėti orus kitai vasarai. Tokio jaukaus ir prasmingo pabuvimo kartu rezultatas – stipresni draugystės, bendravimo saitai.

2017-12-01 Skaityti plačiau

„Lyderių mokykla“

Lapkričio 24 d. Mokinių tarybos atstovai rinkosi į „Lyderių mokyklą“. Visą dieną mokiniai diskutavo, atliko užduotis ir mokėsi dirbti komandoje. Užsiėmimus vedė direktoriaus pavaduotoja ugdymui (psichologė) Lina Kantautienė. 15 mokinių geriau pažino save, savo gabumus, vertybes. Buvo sudaryta galimybė pažinti kitus Mokinių tarybos narius, tobulinti bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius. Rezultatas – sustiprėję socialiniai ryšiai ir aptartos įdomios ir naudingos galimos veiklos.

2017-12-01 Skaityti plačiau

Detektyvinis – edukacinis žaidimas „Vasario 16-osios kūrėjai ir puoselėtojai Palangoje“

Lapkričio 28 dieną 7b klasės mokiniai dalyvavo edukaciniame žaidime, skirtame Lietuvos Nepriklausomybės 100-mečiui.
Palanga – kraštas ant „rubežiaus“, apsuptas įvairių kultūrų, buvo tinkama erdvė sklisti lietuvybės idėjoms. Iš Palangos krašto yra kilę net keturi Vasario 16-osios akto signatarai, čia būrėsi knygnešiai, čia gimė ir skleidėsi inteligentų veikla ir menininkų kūriniai, kurie alsavo laisvės dvasia.

2017-11-30 Skaityti plačiau

6a klasė edukaciniame užsiėmime „Pažinkime baltų papuošalus“

Lapkričio 28d. 6a klasės mokiniai su klasės vadove Rita Skolove lankėsi Kalvystės muziejuje ir dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Pažinkime baltų papuošalus“. Edukaciniame užsiėmime mokinai susipažino su brangakmeniais, garsiausiais pasaulio juvelyrais ir jų darbais, sužinojo, kodėl tokios aukštos juvelyrinių dirbinių kainos, dalyvavo viktorinoje. Geriausiai atsakinėję į klausimus mokiniai, t.y. Augustinas ir Aušvydas, buvo apdovanoti žalvariniais pakabukais. Vėliau mokinai dovanų gavo žalvarinius žiedus, kuriuos patys turėjo nusiblizginti prie staklės. Visi vaikai patyrė, kad juvelyro darbas nėra jau toks lengvas.

2017-11-29 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)