Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Estafetės „Valgau sveikai - judu vikriai“

Lapkričio 9 d. priešmokyklinės grupės vaikai dalyvavo estafetėse „Valgau sveikai - judu vikriai“ skirtose paminėti Europos sveikos mitybos dieną.
Estafetės buvo įdomios ir linksmos, reikėjo ridenti kopūstą, rinkti obuolius ir kt. Estafetes organizavo grupės auklėtoja Viktorija Dozorec ir sveikatos specialistė Sandra Lukienė.
Vaikai smagiai praleido laiką ir buvo apdovanoti padėkomis ir sveikais prizais.

2017-11-13 Skaityti plačiau

Sveikuolių sveikuoliai 2017

Lapkričio 7d. mūsų progimnazijoje vyko Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro organizuojamas konkursas „Sveikuolių sveikuoliai 2017“. Jame dalyvavo E.Balsio gimnazijos, Vydūno gimnazijos, H.Zudermano gimnazijos, Pajūrio pagrindinės mokyklos, M.Mažvydo progimnazijos ir „Smeltės“ progimnazijos 7-8 kl. komandos.

2017-11-12 Skaityti plačiau

Kiek sveria kuprinė?

Kiek sveria kuprinė? 3c klasės mokiniai svėrė savo kuprines naudodamiesi tuo, ką turi namuose. Svarstyklės – pakaba, o svareliai – nustatyto svorio įvairūs produktai. Ne tik vaikams buvo smalsu ir linksma. Vaikams noriai talkino jų tėveliai. Smagu, kai mokosi ne tik vaikas, bet į procesą įsitraukia ir tėvai.

2017-11-07 Skaityti plačiau

7a renginys „Helowynas - bus baisu“

Spalio 27d. 7a klasės bendruomenė dalyvavo mokyklos organizuotame renginyje „Moliūgų fiesta“, bei šios klasės organizuotame renginyje „Helowynas - bus baisu“. Mokyklos renginiui 7a klasės mokiniai bei jų tėveliai paruošė puikius 5 moliūgus. Klasės vakarėlio temai buvo ne tik papuoštas kabinetas, bet ir stilizuotai parinkta apranga, vaikų bei klasės auklėtojos makiažas ir patiekalai. Renginio metu buvo žiūrimas siaubo filmas, atliekamos įvairios užduotys, bei stebimas pačių mokinių sukurtas siaubo spektaklis.

2017-11-03 Skaityti plačiau

Dailyraščio konkursas „Dailus raštas akį glosto“

Spalio 23d. vyko projekto „Kiekvienoj širdelėj – Lietuva“ renginys – 2 – 4 klasių mokinių dailyraščio konkursas „Dailus raštas akį glosto“. Konkursas skirtas Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiui paminėti. Mokiniai dailiai rašė tekstus apie Lietuvą. Dalyvavo po 2 mokinius iš kiekvienos klasės. Visi mokiniai buvo apdovanoti padėkos raštais ir dovanėlėmis. Gražiausiai sekėsi rašyti 2c klasės mokinei Kamilei Vitkauskaitei, 3a klasės mokinei Robertai Makarenkaitei, 4a klasės mokinei Karolinai Petrovai. Šios mokinės dalyvavo Klaipėdos miesto pradinių klasių mokinių dailyraščio konkurse „Plunksnelė“ skirtame Lietuvos šimtmečiui paminėti.

2017-11-02 Skaityti plačiau

Moliūgų fiesta

Spalio 27 d. progimnazijoje praūžė visos bendruomenės renginys „Moliūgų fiesta“. Susibūrus mokytojų grupei (dailės mok. V. Smilgienė, kūno kultūros mok. R. Baraišienė, technologijų mok. R. Sragauskas, muzikos mok. R. Grybaitė), kurią koordinavo technologijų mokytoja E. Enzinaitė, buvo suorganizuotas bendruomenės renginys, kuris tapo „Dovana Lietuvai“.
Klasių mokiniai skaptavo moliūgus, kuriuos penktadienio rytą sunešė į progimnazijos vestibiulį. Moliūgai buvo registruojami ir skaičiuojami. Mokyklą aplankė daugiau nei 200 spindinčių, švytinčių ir įvairiais motyvais puoštų moliūgų.

2017-10-30 Skaityti plačiau

„Smeltužės“ naujokų krikštynų popietė

Folklorinio ansamblio „SMELTUŽĖ“ vyresnieji vaikai 2017-10-24 organizavo naujokų „krikštynų“ popietę, kurioje visi smagiai šoko, dainavo, naujokai atliko užduotis įrodančias, kad gali vadintis tikru smeltužiečiu, žaidė ir vaišinosi mamyčių įdėtomis vaišėmis. Džiaugiamės pagausėjusiu būriu draugų.

2017-10-29 Skaityti plačiau

7a klasės bendruomenės sporto šventė „Judėjimas veža“

Spalio 20d. mūsų progimnazijoje įvyko 7a klasės bendruomenės sporto šventė „Judėjimas veža“. Jame dalyvavo 7a klasės mokiniai ir jų tėveliai. Šventei sportines užduotis sugalvojo ir pravedė kūno kultūros mokytoja Regina Baraišienė.

2017-10-29 Skaityti plačiau

Penktokų popietė

Spalio 19d. mūsų progimnazijos aštuntų klasių mokiniai sukvietė visus penktokus į penktokų popietę ,,Piratų fiesta“. Tądien penktokų laukė įvairūs išbandymai.
Pirmiausia mokiniai apsilankė ,,Gudročių saloje“, kur dalyvavo ,,Pasuk makaulę“ turnyre. Turnyro metu penktokams buvo pateikti 15 gudrių klausimų, kuriuos visą naktį kūrė pačios išmintingiausios mūsų piratų galvos. Sumaniausi penktokai apdovanoti saldžiais prizais, o tie, kurie klydo – krimto riestainius.

2017-10-23 Skaityti plačiau

Mes rūšiuojam

Pirmų klasių mokiniai su savo mokytojomis nutarė rūšiuoti antrines žaliavas. Pačią didžiausią dalį klasės atliekų sudaro plastikas ir popierius, tad labai gaila, kad jos patenka į bendrą konteinerį. Vos tik atkeliavo rūšiavimo dėžučių siunta, tuoj mokiniai patys išpakavo, sulankstė dėžutes ir labai noriai „padėjo“ atliekoms atsidurti joms priklausančiose vietose. Smagu, kad mokinukai tik pirmokai, bet suvokia atliekų rūšiavimo svarbą ir nori rūpintis sava aplinka. Kviečiame ir kitų klasių pradinukus prisijungti prie šios naudingos veiklos.

2017-10-17 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)