Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Sveikiname!

Mūsų mokyklos folklorinio ansamblio „Smeltužė" nariai Gustė Rusteikaitė ir Edvinas Jankauskas 2018-05-17 dalyvavo V-jame liaudiškos dainos festivalyje „Vyturio giesmė". Gustė laimėjo „Subtiliausio" atlikimo nominaciją, Edvinas „Švelniauso" atlikimo" nominaciją. Sveikiname ir džiaugiamės.

2018-05-20 Skaityti plačiau

„Smeltužė

Mūsų mokyklos folklorinis ansamblis „Smeltužė" 2018-05-18 dalyvavo vaikų ir jaunimo folklorinių ansamblių festivalyje „Šišon didžiam kiematy..." Juknaičiuose. Festivalyje koncertavo kolektyvai iš Mažeikių, Šilutės, Gargždų, Klaipėdos ir Juknaičių. Smagiai pakoncertavę ir pasišokę vakaronėje, vaikai aplankė Šilutėje esantį Hugo Šojaus dvarą.

2018-05-20 Skaityti plačiau

8b klasės išvyka į Klaipėdos universiteto Jūros technologijų ir gamtos fakultetą

2018-05-18d. 8b klasės mokiniai ir jų vadovė Laima Iljinienė lankėsi Klaipėdos universiteto Jūros technologijų ir gamtos fakultete esančiame Gamtos muziejuje. Universiteto darbuotojas , ornitologas Modestas Bružas moksleiviams pravedė įdomų edukacinį užsiėmimą apie Lietuvos paukščių įvairovę, jų elgsenos ir gyvensenos ypatumus.

2018-05-19 Skaityti plačiau

Antrų klasių Šeimų sporto šventė

Gegužės 15 dieną mokyklos sporto salėje vyko antrų klasių bendruomenių šeimų sporto šventė. Į ją susirinko aktyviausios ir sportiškiausios antrokų šeimos. Buvo gera žiūrėti, kaip atsakingai, azartiškai sportines užduotis atlikinėjo antrokėliai, jų tėveliai, mamytės, broliukai, sesutės, dėdės ir tetos. Dalyviai entuziastingai ragino, skatino vieni kitus. Šventėje svarbiausia buvo ne dalyvių fizinės galios, ištvermė, bet puiki nuotaika, teigiamos emocijos, šypsenos, draugystė, dėmesys vieni kitiems, buvimas visiems drauge. Už tai dėkojame kūno kultūros mokytojai Reginai Baraišienei. Labai AČIŪ jai už nuotaikingas estafetes, entuziazmą bei energiją.

2018-05-18 Skaityti plačiau

Pilietinė akcija „Šimtmečio sodas“,

Gegužės 11 d. mūsų mokyklos pradinukai dalyvavo Klaipėdos miesto pilietinėje akcijoje „Šimtmečio sodas“, kuri skirta Lietuvos valstybės nepriklausomybės 100 – čiui pažymėti.
Akcijoje dalyvavo apie 20 miesto mokyklų. Puikus oras ir skaisti saulė sukvietė visus akcijos dalyvius į Klaipėdos Universiteto Botanikos sodą. Nuotaikinga ir smagia lietuvių liaudies muzika visus pasveikino liaudies kapela, kuri kvietė visus susiburti bendram gražiam ir naudingam tikslui – pasodinti 100 vaismedžių sodą.

2018-05-17 Skaityti plačiau

Konkursas „Judriausia klasė

„Smeltės“ progimnazijos 5b klasės mokiniai vasario, kovo ir balandžio mėnesiais dalyvavo Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro organizuojamame konkurse „Judriausia klasė“. Gegužės mėnesį rengė veiklos ataskaitą ir dalyvavo konkurso uždarymo šventėje bei kovėsi dėl galutinių rezultatų estafetėse.
Mokiniai su visuomenės sveikatos biuro specialiste S. Lukiene, kūno kultūros mokytoja R. Baraišiene ir klasės auklėtoja E. Enzinaite organizavo įvairiausius aktyvius renginius. Minėjo pasaulinę sveikatos dieną, pasaulinę vandens dieną, turėjo galimybe susipažinti su slystančiais kilimėliais, šiaurietiškomis lazdomis bei eiti su jomis. Šoko „Zumba“ žingsneliu, dalyvavo stalo teniso turnyre.

2018-05-17 Skaityti plačiau

Ekskursija į Trakus ir Kernavę

Gegužės 9 d. 4a ir 4c klasių mokiniai vyko į mokomąją pažintinę ekskursiją maršrutu „Klaipėda – Trakai – Kernavė – Klaipėda“ ir dalyvavo edukacinėse pamokose.
Mokiniai plačiau susipažino su Kauno IX forto istorija. Lankėsi Trakų salos pilyje. Ten mokiniai pasitikrino Lietuvos istorijos žinias, o gidės juos puikiai įvertino.
Kernavėje apžiūrėjo modernų archeologinės vietovės muziejų, dalyvavo edukacinėje pamokoje „Archeologija – nuo tyrimo iki eksperimento ir rekonstrukcijos. VIDURAMŽIŲ MIESTAS“.

2018-05-16 Skaityti plačiau

Edukacinė pamoka Kalvystės muziejuje „Pažinkime baltų papuošalus“

Gegužės 11 dieną 4 a klasės mokiniai lankėsi Kalvystės muziejuje, susipažino su autentiška kalvės aplinka, darbo įrankiais bei kalvio dirbiniais.
Ketvirtokai dalyvavo viktorinoje apie brangakmenius. Visi turėjo garbės juos paliesti. Puikiausiai sekėsi Nojui, kuris buvo apdovanotas specialiu kalvystės prizu.
Pats maloniausias darbas – savo rankom pasidaryti iš žalvarinės vielos žiedelį ir juo pasipuošti.
Būsimieji penktokai turėjo garbės pabendrauti su žymiausiu klaipėdiečiu Dionyzu Varkaliu.

2018-05-15 Skaityti plačiau

Projekto „Kiekvienoj širdelėj – Lietuva“ baigiamasis renginys

Gegužės 8 d. į atviras mokyklos erdves pilnomis džiugesio širdelėmis pasipuošę rinkosi mažieji mokyklos bendruomenės nariai – pradinukai. Rinkosi jie prisiminti, dar kartą pajusti bendrystės, pilietiškumo jausmus ir apibendrinti ilgalaikį projektą „Kiekvienoj širdelėj – Lietuva“.
Pradinių klasių bendruomenė šį projektą vykdė visus mokslo metus. Projektas buvo skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo100-čiui pažymėti.

2018-05-15 Skaityti plačiau

Saugaus eismo akcija „Kaip gatvę pereina mūsų mokyklos mokiniai“

Nuo ankstyvo ryto gegužės 9-ą dieną saugaus eismo būrelio nariai ir keli 1a klasės mokiniai ruošėsi šiai akcijai – kruopščiai dėjo į krepšį atšvaitus, kurie bus prizai tiems, kurie saugiai pereis gatvę ir lankstinukus tiems mokiniams, kuriems dar reikia pasimokyti saugaus eismo taisyklių. Pasiruošę visi nuėjo prie gatvių ir atidžiai stebėjo per ją einančius ,,Smeltės‘‘ mokinius. Tiems, kurie ėjo per gatvę ne tik leistinoje vietoje, prieš eidami apsidairė į abi puses, bet ir eidami gatve ją stebėjo, „jaunieji patruliai“ įteikė po dovanėlę, o tiems, kurie nors ir ėjo per perėją, bet eidami ja visiškai nestebėjo gatvės, įteikė lankstinuką, kuriame mokiniai galės pasiskaityti, kaip saugiai reikia pereiti gatvę. Smagu, kad puikų pavyzdį rodė „Smeltės“ mokytojai.
Visiems linkime saugios kelionės ir nepamiršti, kad už savo saugumą atsako ir patys pėstieji.

2018-05-15 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)