Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Matematikos konkursas „Mokomės žaisdami“

2018-03-29 „Versmės“ progimnazijoje vyko šeštų klasių matematikos konkursas „Mokomės žaisdami“, kuriame dalyvavo ir mūsų progimnazijos šeštokų komanda. Mokiniai žaidimų forma atliko įvairias matematines užduotis, pasitikrino reakcijos greitį, rungėsi kapitonų mūšyje ir įsivertino savo žinias. Dėkoju dalyviams: Augustinui Bičkaičiui, 6a kl., Lukui Stankui, Martynui Macevičiui, Aisčiui Morkųnui ir Henrikui Šachmanovui 6c kl.

2018-04-02 Skaityti plačiau

Būsimų pirmokų tėveliams/globėjams

Informuojame, kad prašymai mokytis „Smeltės“ progimnazijoje 2018-2019 m.m. priimami nuo vasario 19 d. 8 val. mokyklos raštinėje.
Svarbu: visi prašymai atsiųsti registruotais laiškais iki vasario 19 d. bus įregistruoti pirmumo tvarka (pagal laiško išsiuntimo datą). Pasiteirauti galima telefonu 846 345832

2018-03-31 Skaityti plačiau

Duoninė varnelė

Kovo 26 d. 3c klasės mokiniai svečiavosi Kretingos muziejaus Tradicinių amatų centre. Etnokultūros ekspozicijoje „Saulės ratu“ vaikai susipažino ir pačiupinėjo senovinius įrankius, suvaidino pasaką „Kaip vilkas užsimanė duonos išsikepti“. Suskaičiavo, kad nuo grūdo iki duonelės reikia atlikti net 10 darbų, kurie trunka visą vasarą. Žemaitė duonkepė Vida supažindino mokinius su senoviniais duonos kepimo papročiais ir tradicijomis. Tik tada vaikų delniukuose iš ruginės tešlos kamuoliuko ėmė formuotis Velykinė duoninė varnelė. Tikimės, kad ji sulauks Šv.Velykų šventės.

2018-03-28 Skaityti plačiau

Priešmokyklinės grupės projektas „Happy Easter“

„Smeltės“ progimnazijos priešmokyklinės grupės vaikai dalyvavo tarptautiniame anglų kalbos projekte „Happy Easter“, kurio tikslas – supažindinti mažuosius ir jų tėvelius su tarptautinių projektų naujove, skatinti atvirumą, kūrybiškumą, bendradarbiavimą ir draugiškumą su kitos šalies vaikas - vaikų darželiu iš Lenkijos „Wadowice“ ir grupės auklėtoja Bernadetta. Projekto mažieji dalyviai atsakingai darė velykines atvirutes. Savo darbais bendradarbiaujančios mokyklos/darželis pasidalino vieni su kitais. Mažieji labai laukė draugų sveikinimų iš užsienio.

2018-03-27 Skaityti plačiau

Instrumentinės muzikos festivalis „Tik kurdamas esi gražus

Lietuvių kompozitorių instrumentinės muzikos festivalyje 2018-03-21 „Tik kurdamas esi gražus“ puikiai pasirodė, pagyrimų sulaukė ir buvo apdovanoti Garbės raštu, bei dovanomis folklorinio ansamblio „Smeltužė“ instrumentinė grupė: Beatričė, Vytautė, Ugnė, Monika, Amelija, Edvinas, Evaldas, Eimantas.

2018-03-27 Skaityti plačiau

„Žuvininkai mes esme...

„Smeltužės“ kolektyvas (mokytoja Raimonda Milašienė) 2018-03-23 pravedė „Smeltės“ progimnazijos pradinukams 2 edukacines pamokas „Žuvininkai mes esme...“, kuriose supažindino su Klaipėdos krašto dainomis, rateliais, šokiais, tradicijomis, instrumentais, tautiniu kostiumu ir lietuvininkų kalba. Ansambliečiai džiaugėsi aktyviais žiūrovais, palaikymu ir gražiomis, bei skaniomis padėkomis.

2018-03-27 Skaityti plačiau

Kovo 21-oji pasaulinė Dauno sindromo diena

Kovo 21-oji pasaulinė Dauno sindromo diena. 1d klasės mokiniai prisidėjo prie akcijos ir tą dieną vaikščiojo skirtingomis kojinėmis, taip parodydami, kad palaiko ir toleruoja žmones sergančius Dauno sindromu.

2018-03-26 Skaityti plačiau

Konkursas „Jaunieji Klaipėdos istorijos žinovai“

Kovo 22 dieną Pilies muziejuje įvyko tradicinis, bendrojo lavinimo mokyklų 5 klasių moksleiviams skirtas konkursas „Jaunieji Klaipėdos istorijos žinovai“, kurį organizavo Mažosios Lietuvos istorijos muziejus ir Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras. Jame dalyvavo komandos iš keturiolikos mokyklų. Mūsų progimnazijos komanda laimėjo I vietą. Sveikiname Sofiją Ruginytę, 5a kl., Korneliją Sukauskytę, 5a kl., Vytautę Bartkevičiūtę, 5b kl., Armintą Zaburaitę, 5b kl. Džiaugiamės jūsų žiniomis.

2018-03-25 Skaityti plačiau

8b klasės išvyka į Klaipėdos aukštąją Jūreivystės mokyklą

2018 03 22 d. 8b klasės mokiniai su klasės vadove L.Iljiniene ir lietuvių kalbos mokytoja R.Visockaite lankėsi Klaipėdos aukštojoje Jūreivystės mokykloje. Šios mokymo įstaigos studentai papasakojo kuo ypatingos yra laivo mechaniko, laivavedžio, laivų agento, krovinių ekspeditoriaus, jūrų transporto logistikos technologo ir elektromechaniko profesijos. Moksleiviams buvo suteikta galimybė išbandyti laivo valdymo treniruoklius, įvairius mechanizmus, susipažinti su laivo gaisro gesinimo arba išgyvenimo jūroje ypatumais.
Dėkojame Klaipėdos aukštajai Jūreivystės mokyklai už įdomų edukacinį užsiėmimą.

2018-03-23 Skaityti plačiau

Aktyvi Pasaulinė vandens diena

Kovo 22-oji minima Pasaulinė vandens diena. „Smeltės“ progimnazijoje buvo organizuojama akcija „Vandens lašeliai“, ši diena buvo emocinga ir sportiška.
Mokytoja R. Baraišienė su gausiu būriu mokinukų aktyviai judėjo aerobikos žingsneliu, visuomenės sveikatos specialistė S. Lukienė ir mokytoja E. Enzinaitė su 5b klasės mokiniais skatino visos progimnazijos bendruomenę gerti vandenį, kuris buvo gardinamas vaisių sultimis. Akcijoje „Vandens lašeliai“ aktyviai dalyvavo pradinių klasių mokiniai, atsigaivinti vandenuku sparčiu žingsneliu atėjo ir priešmokyklinės grupės vaikai.

2018-03-23 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)