Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Susitikimas su Klaipėdos Baltijos gimnazijos moksleiviais

2018-03-21d. progimnazijoje viešėjo Klaipėdos Baltijos gimnazijos moksleiviai, priklausantys Tolerancijos klubui. Šis klubas gimnazijoje gyvuoja jau beveik 20 metų, o jam vadovauja etikos mokytoja Indrė Ordavičienė. Tolerancijos klubas vykdo projektą „Mokiniai mokiniams“ ir dalinasi gerąja patirtimi su miesto progimnazijų 8 klasių moksleiviais.
Mūsų progimnazijos 8b klasės mokiniai turėjo galimybę dalyvauti susitikime su Tolerancijos klubo nariais ir išklausyti jų pranešimą „Savanorystė-galimybė pažinti save“.

2018-03-22 Skaityti plačiau

Ieškok žmogaus ne jo išorėje, o jo viduje

3 c klasės mokiniai „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ 2018“ pradėjo netik pokalbiu. Pirmadienio vakarą visi rinkosi žiūrėti filmą „Gerumo stebuklas“. Tai filmas apie 10-metį berniuką, kuris yra „kitoks“. Šio filmo istorija parodė, kas yra tikra draugystė, kad kiekvienas nusipelno pagarbos.
Jeigu reikia rinktis TEISUS ar GERAS, rinkis gerumą.
Filmas vertas dėmesio – pažiūrėk ir pagalvok.

2018-03-22 Skaityti plačiau

„Knygnešiai lietuviško žodžio sargyboje“

Kovo 20 dieną progimnazijoje vyko 6–8 klasių popietė, skirta Knygnešių dienai. Renginio pradžioje 8 klasių mokinių Vytautės Piekutės ir Beatričės Šalkauskaitės kanklių garsai bei Kornelijos Klastaitytės, Igno Rinkevičiaus ir Gabrielės Pilelytės deklamuojamos eilės nukėlė į lietuviškos spaudos draudimo metus. Prisijungus Deimantei Šiaulytei ir Marijui Petraičiui buvo pasakojama apie lietuvių pasipriešinimą carinės Rusijos tvarkai, uždraustų knygų spausdinimą ir slaptą gabenimą į Lietuvą, apie pirmuosius lietuviškus laikraščius, apie sunkų ir pavojingą knygnešių darbą, slaptų mokyklų ir daraktorių nepailstančią veiklą.

2018-03-21 Skaityti plačiau

Fitneso pamoka „Slystančių kilimėlių pristatymas“

Kovo 20 d. 5-tų klasių mokiniai dalyvavo judrioje fitneso pamokoje, kurioje Visuomenės sveikatos biuro sveikatos stiprinimo specialistė Alina Bocman mokiniams pristatė slystančius kilimėlius. Jai talkino kūno kultūros mokytoja R. Baraišienė.
Vaikai turėjo galimybę aktyviai dalyvauti pamokoje, atlikti įdomius sportinius pratimus, kartu atlikti užduotis. Mokiniai džiaugėsi progimnazijoje organizuojamais renginiais, kuriuose vieni kitus labiau pažįsta ir susidraugauja, ypač tai aktualu „Savaitės be patyčių“ veiklose.

2018-03-21 Skaityti plačiau

Graži tu mano, brangi Tėvyne

Kovo 9 dieną 4a klasės mokiniai, tęsdami ilgametę tradiciją, lankėsi Klaipėdos lopšelyje – darželyje „Giliukas“. Ten vyko bendras Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimas – šventinis renginys „Graži tu mano, brangi Tėvyne“. Bendras koncertas suartino mažuosius ir ketvirtokus. Pastarieji gyvai matė etnografinius vaikų rūbelius.
Atlikėjų laukė vaišių stalas, o renginiui ruošusios mokytojos A.Kontautienė, R.Grybaitė ir G.Dirdienė buvo apdovanotos padėkos raštais.

2018-03-20 Skaityti plačiau

Dainų festivalis „Ir vėl vakaras...“

2018 m. kovo 15 d. „Smeltės“ progimnazijoje vyko jau tradiciniu tapęs X-asis vaikų ir jaunimo dainos festivalis „Ir vėl vakaras...“, skirtas maestro Vytautui Kernagiui atminti. Festivalyje dalyvavo Klaipėdos miesto ir rajono švietimo įstaigų ugdytiniai. Puikiais pasirodymais džiugino Klaipėdos „Vėtrungės“, „Varpo“, „Ąžuolyno“, Vytauto Didžiojo, „Aukuro“, H.Zudermano gimnazijų, S.Dacho, P.Mašioto, „Vitės“ progimnazijų, J.Karoso muzikos mokyklos ir, žinoma, mokyklos šeimininkai Vokalo ir gitaros studijų (mokytojos R.Grybaitė ir R. Milašienė) kolektyvai. Dalyviai išsiskirstė pilni gerų emocijų ir palinkėjimų susitikti ateinančiais metais.

2018-03-19 Skaityti plačiau

Matematikos protų mūšis

Kovo 14 d. „Aukuro“ gimnazijoje vyko 8-9 klasių matematikos protų mūšis. Mūsų progimnazijos komanda laimėjo III vietą. Sveikiname Jogailą Janušą, 8a kl., Marijų Petraitį, 8a kl., Aurimą Vizgirdą, 8a kl., Justiną Belskį, 8c kl., Andrej Bulbenkov, 8c kl., Kristupą Jušką, 8c kl.
Dėkojame matematikos mokytojoms Ninai Matuzienei ir Ritai Skolovei.

2018-03-19 Skaityti plačiau

Tarptautinis anglų kalbos e-Twinning projektas „Happy Easter“

„Smeltės“ progimnazijos 3 c klasės mokiniai dalyvavo tarptautiniame anglų kalbos projekte „Happy Easter“, kurio tikslas buvo – skatinti mokinių tobulėjimą, jų atvirumą naujovėms, užsienio kalbos mokymosi motyvaciją, bendravimą ir bendradarbiavimą su Anglijos „Westfield Technology College“ mokiniais ir jų mokytoja Helen Collinson. Projekto dalyviai atsakingai darė velykines atvirutes, susikaupę rašė sveikinimus anglų-lietuvių kalbomis bendraamžiams vaikams užsienyje.

2018-03-19 Skaityti plačiau

Kovo 8 d. – edukacinis užsiėmimas „Gaisrininko profesija iš arčiau“ 3b kl. mokiniams

Kovo 8 dieną 3b klasės mokiniai vyko į Klaipėdos apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos valdybą, kur turėjo edukacinį užsiėmimą „Gaisrininko profesija iš arčiau“.
Pirmiausia vaikai pažiūrėjo mokomąjį filmuką, kuris parodė, kaip tinkamai, teisingai reikia elgtis gaisro metu ir ko daryti negalima. Po to du šaunūs gaisrininkai nuvedė mokinius į jų darbo vietą –garažą, kur parodė visas gaisrininko darbui reikalingas ir būtinas priemones. Vaikai susipažino su specialiomis gaisrininkų mašinomis, galėjo pasėdėti jose, pasižvalgyti viduje, pačiupinėti įrankius.

2018-03-13 Skaityti plačiau

Turnyras „Knygų ekspertų kovos“

Š.m. kovo 6 dieną mokykloje buvo surengtas turnyras „Knygų ekspertų kovos“. Jame dalyvavo vyresniųjų klasių mokiniai iš 7a, 7b, 8a ir 8c. Turnyre rungėsi tie vaikai, kurie myli knygas ir jas mielai skaito, kad praplėstų savo akiratį.
Komandos turėjo atlikti keturias užduotis, kad išsiaiškintų, kurie yra verti Knygų ekspertų vardo. Dirbdami grupėse, dalyviai turėjo įveikti BLIC klausimyną, vaizdingai apibūdinti knygų veikėjus, argumentuotai paaiškinti, ką galima sudėti į knygos „kuprinę“, teko pamiklinti ranką ir nupiešti visų skaitytų knygų – o jų turnyrui iš karto skaitė tris! – žemėlapius. Atlikus visas užduotis, paaiškėjo, jog daugiausia taškų surinko ir knygų ekspertais buvo pripažinta 8c klasės komanda. Jie kovo mėnesio pabaigoje atstovaus progimnazijai turnyre „Knygų ekspertų kovos“ miesto etape. Šaunuoliai!

2018-03-13 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)