Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Pirmoji olimpinė savaitė

Fizinis aktyvumas - tai sveiko ir laimingo gyvenimo pagrindas, todėl nuolat judėti turi tiek vaikai, tiek suaugusieji. Tačiau 2018 m. Eurobarometro duomenimis, Lietuvos gyventojų fizinis aktyvumas mažėja, žmonės yra įpratę sėdėti ir tampa nejudrūs, o tai kenkia kiekvieno fizinei ir psichinei sveikatai.
Fizinis aktyvumas ir sportas vaikams ypač svarbus. Pirmiausia tai - sveikatinimo ir fizinio ugdymo priemonė, tačiau ir ne mažiau svarbus įrankis ugdyti žmogaus vertybes, formuoti charakterį ir pasitikėjimą savimi.

2018-11-02 Skaityti plačiau

Miesto matematikos konkursas „Piešiame taškeliais“

Š.m. spalio 24 d. Klaipėdos moksleivių saviraiškos centre vyko Klaipėdos m. 7-ų klasių matematikos konkursas „Piešiame taškeliais“. Jame dalyvavo Sendvario, „Smeltės“, „Vyturio“, S.Dacho ir Gedminų progimnazijų mokinių komandos. Šiame konkurse mūsų progimnazijos komanda užėmė garbingą II vietą. Sveikiname ir dėkojame 7c klasės komandos nariams: Evelinai Gailiūtei, Aisčiui Morkūnui, Lukui Stankui, Henrikui Šachmanovui ir Arnui Veniui. Jūs šaunuoliai!

2018-10-27 Skaityti plačiau

1a klasės pažintis su mokyklos biblioteka

Spalio 25 d. 1a klasės mokiniai pirmą kartą apsilankė mokyklos bibliotekoje. Bibliotekininkė Vestina Nemčiauskienė vaikams papasakojo apie tai, kas yra biblioteka, kokios knygų išdavimo ir elgesio bibliotekoje taisyklės, kaip sudėtos knygelės vaikams ir ką bibliotekoje veikia bibliotekininkė.
Vaikai sužinojo, kiek bibliotekoje yra knygų, pamatė storiausią ir didžiausią bei pačią mažiausią knygą, taip pat net iš molio nulipdytą knygelę!

2018-10-27 Skaityti plačiau

Projektas „GAMTUKAI“

Spalio 19 d. įdomus, kitoks, rimtai smagus užsiėmimas vyko progimnazijos aktų salėje. Projektas „Gamtukai“ pakvietė visus pradinių klasių mokinius ir priešmokyklinės grupės vaikučius į pamokas.
Neformalaus gamtos pažinimo pamokų projekto (pamokas inicijuoja LR Aplinkos ministerija, finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis) „Gamtukai“ tikslas – šiuolaikinėmis, moderniomis, kuo patrauklesnėmis priemonėmis skatinti jaunąją kartą pažinti gamtą, ją saugoti ir puoselėti.

2018-10-23 Skaityti plačiau

Popietė „Aš – penktokas“

Spalio 19 d. 14 val. mokykla šurmuliavo nuo penktokų klegesio. Aštuntų klasių mokiniai pakvietė mažuosius savo draugus į popietę „Aš – penktokas“. Karinėmis uniformomis apsirengę aštuntokai okupavo penktų klasių kabinetus ir metė jiems iššūkį „ Įrodyk, kad esi vertas penktoko vardo“. Visų penktų klasių mokiniai labai stengėsi įvykdyti visas užduotis ir pasirodyti šauniais mūsų mokyklos mokiniais. Penktokai ne tik uoliai įvykdė vyresniųjų reikalavimus, bet ir patys išradingai prisistatė ir priėmė priesaiką: visada ir visur būti mandagiems, gerbti ir tausoti mokyklos turtą, stropiai mokytis ir klausyti savo auklėtojų.

2018-10-22 Skaityti plačiau

„Smeltužės“ kolektyvo vaikų krikštynos

Spalio 18 d. folklorinio ansamblio „Smeltužė“ vaikai, smagiai nusiteikę, rinkosi į tradicinę kolektyvo „krikštynų“ šventę. Šventę organizavo kolektyvo senbuviai. Norėdami tapti „tikraisiais smeltužiečiais“ vaikai turėjo įrodyti, kad yra verti to vardo ir atlikti keletą užduočių, atsakyti į klausimus apie kolektyvą. Visi pasirodė puikiai. Džiaugiamės, kad kolektyvo gretos nemažėja. Lauksime visų mūsų renginiuose.

2018-10-21 Skaityti plačiau

Miesto kvadrato varžybos

Spalio 18 dieną ,,Gilijos“ pradinėje mokykloje vyko miesto KVADRATO pogrupio varžybos.
Mūsų mokyklos pradinukų rinktinė komanda iškovojo II vietą. Geras rezultatas! Sveikiname komandą ir dėkojame komandos žaidėjams už atsakingą žaidimą.

2018-10-20 Skaityti plačiau

Tarptautinė konferencija „Nuo atskirties prie įsitraukimo“

Rugsėjo 27 d. „Smeltės“ progimnazijos direktoriaus pavaduotoja Lina Kantautienė ir Eduardo Balsio menų gimnazijos psichologė Jurgita Kadagienė tarptautinėje konferencijoje „Nuo atskirties prie įsitraukimo“ skaitė pranešimą „Moterų savipagalbos grupių veiklos įvairovė“ ir tarptautinei bendruomenei pristatė Lietuvos ir Klaipėdos patirtį.

2018-10-16 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Spalio 12 d. (penktadienį) mokykloje vyko KVADRATO varžybos tarp 4-tų klasių mokinių komandų.
Džiaugiamės visais varžybų dalyviais. Varžybų rezultatai: I vieta-4b klasės komanda, II vieta – 4a klasės komanda, III vieta – 4c klasės komanda.
Sveikiname varžybų nugalėtoją - I vietos laimėtoją – 4b klasės komandą!

2018-10-15 Skaityti plačiau

Paroda „Praeities mokykla“

Spalio 5 d. mokyklos muziejaus būrelio nariai surengė parodą „Praeities mokykla“. Paroda susilaukė gausaus lankytojų skaičiaus, ypač iš pradinių klasių. Pradinukai su nuostaba apžiūrinėjo įvairias mokyklines priemones, kuprines, mokinių pažymių knygeles, dienynus naudotus nuo 1990 metų. Vyresniems parodos lankytojams mokyklinės uniformos dėvėtos sovietmečio mokykloje sukėlė nostalgiškus jausmus, o patiems mažiausiems - didžiulį susidomėjimą ir šmaikščias asociacijas, viena mergaitė paklausė: „kodėl mergaičių mokyklinė uniforma panaši į Mirtišės suknelę iš kino filmo „Adamsų šeimynėlė?“.

2018-10-09 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)