Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

„Pamoka su svečiu“

Spalio 5-toji – Tarptautinė Mokytojų diena. Jau tapo tradicija, kad tą dieną vieną pamoką mokiniams veda tėvai arba kviestinis svečias. Džiaugiamės, kad niekada neatsisako atvykti ir edukacinius užsiėmimus mokiniams pravesti svečiai iš Pakrančių apsaugos tarnybos, Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybų.

2018-10-09 Skaityti plačiau

„Smeltužės“ koncertas Klaipėdos m. Globos namuose

Spalio 2 d. mokyklos folklorinis ansamblis „Smeltužė“, Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga koncertavo Klaipėdos m. Globos namuose, kuriuose buvo priimti su didžiuliu džiaugsmu. Čia parodėme koncertinę programą „Mano tėvas žvejas“.

2018-10-08 Skaityti plačiau

5b klasės išvyka į Klaipėdos batutų pramogų parką „Skypark“

Spalio 1 d. 5b klasės mokiniai ir jų vadovė Laima Iljinienė dalyvavo judriojoje popietėje Klaipėdos batutų pramogų parke „Skypark”. Tai buvo puiki proga aktyviai leisti laiką, puoselėti sveiką gyvenseną, sportuoti ir linksmai pabendrauti su klasės draugais.

2018-10-05 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Džiaugiamės smeltukais, kurie negailėdami jėgų garsina sportiniais pasiekimais mūsų progimnazijos vardą. Rugsėjo 28 d. Švyturio arenoje vyko Klaipėdos m. mokinių 2017-2018 m. m. sporto žaidynių MERO TAURĖ apdovanojimai. Sveikiname visą mokyklos bendruomenę laimėjus V vietą tarp septyniolikos dalyvavusių progimnazijų. Dėkojame kūno kultūros mokytojai Reginai Baraišienei ugdant mokinių sportinę dvasią.

2018-10-03 Skaityti plačiau

Tarptautinis anglų kalbos e-Twinning projektas „European day of languages“

„Smeltės“ progimnazijos 3a klasės mokiniai dalyvavo tarptautiniame anglų kalbos projekte „European day of languages“, kurio tikslas buvo – supažindinti mokinius su tarptautinių projektų ypatumais, skatinti mokinių kūrybiškumą pristatant savo šalį, jų atvirumą naujovėms, skatinti užsienio kalbos mokymosi motyvaciją, bendravimą ir bendradarbiavimą su Europos mokyklų mokiniais. Projekto dalyviai atsakingai piešė Lietuvos vaizdus bendraamžiams vaikams užsienyje. Savo darbais bendradarbiaujančios mokyklos pasidalino tarptautinėje e-Twinning platformoje, skirtoje bendrauti Europos mokykloms. Daug džiaugsmo suteikė mokinių iš įvairių Europos šalių atsiųsti valstybių pristatymo piešiniai.

2018-10-02 Skaityti plačiau

Kvietimas

Kviečiame aktyviai dalyvauti projekte ,,Virtuali eksperimentų laboratorija“(VEL), kuriame galėsite fizikos, chemijos ir biologijos mokslų teoriją pritaikyti praktikoje. Įvairiausius eksperimentus, kuriuose būtų taikomi fizikos, chemijos ir biologijos teorijos pagrindai, gali atlikti visi mokiniai pradedant pirmokais ir baigiant aštuntokais ir jų tėveliai mokykloje arba namuose, tėvelių darbovietėse. Atliekamą eksperimentą mokinys, mokinių komanda, tėvai turi nufilmuoti, aprašyti eksperimentą nurodant eksperimento pavadinimą, trumpą teorinę medžiagą ir padaryti išvadas. Pamokos metu naudojant multimediją arba išmaniąją lentą eksperimentą pristatyti klasės draugams ir mokytojui.

2018-10-01 Skaityti plačiau

Viktorina „100 klausimų apie Lietuvą“

Mūsų mokyklos mokiniai dalyvauja Moksleivių Saviraiškos Centro organizuojamame projekte „100 klausimų apie Lietuvą“. Rugsėjo 21 dieną mokykloje vyko viktorina, skirta Lietuvos Nepriklausomybės 100-mečiui. Mokiniai, naudodamiesi interaktyviais stendais, turėjo rasti atsakymus apie Lietuvą. Viktorinoje dalyvavo 7c, 8a ir 8b klasių mokiniai. Sveikiname laimėtojus:
7c klasės mokinys Arnas Venys;
8a klasės mokinės Lilija Pociūtė ir Ieva Kadagytė;
8b klasės mokinės Laura Marangos ir Augustė Šveikauskaitė.

2018-09-29 Skaityti plačiau

Europos kalbų diena

Rugsėjo 26 d. Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijoje buvo minima Europos kalbų dieną. Šia proga 2-8 klasių mokiniai ir kalbų mokytojai paruošė ir pristatė stendus, o pirmojo aukšto foje buvo išmargintas pasisveikinimais įvairiomis kalbomis.
Minint šią dieną, 8b klasės mokiniai Edvinas Gikaras, Dovydas Kadys, Tadas Jonušas ir Milana Markevičiūtė kartu su anglų kalbos mokytoja Nijole Žaltauskiene dalyvavo 7-8 klasių respublikiniame anglų kalbos konkurse ,,Ką žinai apie Europos šalis, jų kalbas ir simbolius“. Konkursas vyko Klaipėdos Simono Dacho progimnazijoje.
Norime pasidžiaugti, kad Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos aštuntokai šiame konkurse tapo III vietos nugalėtojais.

2018-09-29 Skaityti plačiau

Dantukų priežiūra

Rugsėjo 24 dieną, mokyklos sveikatos priežiūros specialistė Sandra aplankė priešmokyklinės klasės vaikus.
Vaikams papasakojo kaip taisyklingai reikia valyti dantukus, kaip juos tinkamai prižiūrėti, kad išliktų sveiki.
Ant dantų muliažo kiekvienas rodė, kaip moka ir valo dantukus. Po įdomaus užsiėmimo vaikams buvo įteikti „Sveikos šypsenos pažadas“ kalendoriai, kuriuose vaikai visą mėnesį klijuos lipdukus, taip ugdydami savo dantukų valymo įpročius.

2018-09-25 Skaityti plačiau

Projektas „Koks didelis mažas muziejų pasaulis“

6b klasės mokiniai dalyvauja Klaipėdos miesto muziejų organizuojamame projekte „Koks didelis mažas muziejų pasaulis“. Rugsėjo 20 d. mokiniai lankėsi Jūrų muziejuje, dalyvavo edukaciniame užsiėmime „O tuo metu Klaipėdoje...“.
Mokiniai turėjo galimybę apsilankyti Jūrų muziejuje, pasidžiaugti paskutinėmis gražiomis rudens dienomis. Taip pat klasės auklėtoja E.Enzinaitė suorganizavo apsilankymą delfinariume, kuriame mokiniai stebėjo užburiantį delfinų pasirodymą.

2018-09-25 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)