Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

XIX-as instrumentinės muzikos festivalis „Varpo aidas

Mokyklos gitaristų ansamblis, kurio vadovė mokytoja R.Milašienė dalyvavo XIX-ajame instrumentinės muzikos festivalyje „Varpo aidas" ir laimėjo „Kūrybiškiausio kolektyvo" nominaciją.
Sveikiname!

2019-04-09 Skaityti plačiau

Popietė apie savanorystę

2019-04-05 progimnazijoje įvyko 8 klasių mokiniams skirta popietė „Savanorystė“. Renginyje dalyvavo ir Klaipėdos „Aukuro“ gimnazijos tikybos mokytoja Veronika Lileikienė bei I klasių gimnazistai - Eugenijus Skuodas, Aistė Narvilaitė ir Gabija Buivydaitė.
Renginio svečiai, turintys didelę savanoriavimo patirtį, papasakojo aštuntokams apie minėtos veiklos paskirtį, ypatumus bei principus.

2019-04-08 Skaityti plačiau

5b ir 5c klasių išvyka į Klaipėdos zoologijos sodą

2019-04-04 5b ir 5c klasių mokiniai ir klasių vadovės Laima Iljinienė bei Inga Norvaišienė lankėsi Klaipėdos zoologijos sode. Ši įstaiga buvo įkurta 2001m., o 2014m gavo zoologijos sodo statusą. Išvykos metu penktokai turėjo unikalią galimybę pamatyti daugybę įvairiausių žvėrių ir paukščių, kuriuos anksčiau tebuvo matę tik knygose ar internete: paskaityti jų aprašus, stebėti elgseną, maitinimosi ypatumus. Puiku, kad Klaipėdos zoologijos sode yra sudarytos tinkamos sąlygos gyventi ir nykstančioms gyvūnų rūšims, pvz. baltiesiems tigrams. Išvykos metu vaikai patyrė daugybę malonių įspūdžių.

2019-04-08 Skaityti plačiau

Pažintis su miesto skulptūromis ir paminklais

Balandžio 4d. 5a klasės mokiniai su auklėtoja Regina Bertašiene ir mokytoja Leila Mozūraitiene dalyvavo edukacinėje išvykoje „Klaipėdos skulptūros ir paminklai“. Mes keliavome po Klaipėdos senamiestį, susiradome mažąsias skulptūras bei paminklus ir įdėmiai klausėmės bendraklasių pasakojimų apie juos.
Iš pradžių aplankėme didingą „Neringos“ skulptūrą, tada nuėjome į Turgaus aikštę prie „Senamiesčio sargo“, po to per senąjį, rankomis sukamą tiltą nužingsniavome į Kruizinių laivų terminalą, susipažinome su „Vaiduokliu“, tyrinėjome „Keturių vėjų“ skulptūras.

2019-04-08 Skaityti plačiau

Tieskime draugystės tiltus

2019-03-29 8b klasės mokiniai ir jų klasės vadovė Jūratė Čiūrienė bei tikybos mokytoja Laima Iljinienė dalyvavo Klaipėdos Baltijos gimnazijoje vykusiame protų mūšyje „Tieskime draugystės tiltus“. Naudodamiesi Kahoot programa, komandos nariai – Laura Marangos, Edgaras Pilybas, Edvinas Gikaras, Jekaterina Mosakaitė bei Deimena Žilytė turėjo atsakyti į klausimus tolerancijos, bendravimo ypatumų bei patyčių prevencijos tema. Mūsų progimnazijos komandai sekėsi puikiai. Jos nariai buvo apdovanoti saldžiomis dovanėlėmis bei padėkos raštu.

2019-04-03 Skaityti plačiau

Pavasario pranašai

Nors už lango pilka ir niūru, tačiau pavasaris tikrai jau Lietuvoje. Dailės būrelio mokiniai ieškodami pavasario, suprato ir išgirdo, kad vienas iš jo požymių tikrai pastebėtas. Ogi jau girdisi sugrįžusių paukštelių giesmelės. Todėl visi nusprendė šiuos pavasario pranašus pavaizduoti savo piešiniuose. Manau, kad mokiniams puikiai pavyko. Antro aukšto fojė visi galite pasidžiaugti vaikų kūryba.

2019-03-29 Skaityti plačiau

Mokykloje buvo minima Pasaulinė Tuberkuliozės diena

Pasaulinė tuberkuliozės (TB) diena kasmet pasaulyje pažymima kovo 24–ąją.Kovo 24–oji, kaip Pasaulinė TB diena, pasirinkta, todėl, kad 1882 m. šią dieną dr. Robertas Kochas paskelbė atradęs bakteriją, kuri sukelia tuberkuliozę. Būtent šis atradimas padėjo tolimesnius tuberkuliozės diagnostikos ir gydymo vystymo pagrindus. Vokiečių mokslininkui dr. R.Kochui už tuberkuliozės tyrimus 1905m. įteikta Nobelio premija fiziologijos ir medicinos srityje.
Pasaulinei tuberkuliozės dienai – kovo 24-ąjai („Baltosios ramunės“ diena), Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai kvietė ugdymo įstaigas dalyvauti iniciatyvoje „ABC apie TB“. Joje sudalyvavo ir 7-8 klasių moksleiviai, kuriems buvo pravestas užsiėmimas, parodyta vaizdinė medžiaga, kurią skaitė ULAC direktorius prof. Dr. S. Čaplinskas. Po užsiėmimo mokiniai turėjo įsivertinti riziką užsikrėsti TB skalėje nuo 0 (jokios rizikos) iki 10 (didžiulė rizika).

2019-03-29 Skaityti plačiau

Frankofonijos renginys mieste

Kiekvienais metais kovo 20 dieną yra minima Tarptautinė Frankofonijos diena,kuri švenčiama visame pasaulyje.
Š.m kovo 21 dieną ši diena paminėta Klaipėdoje, Ievos Simonaitytės bibliotekoje, kurioje dalyvavo Prancūzijos garbės konsulas Olivier Criou bei Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Vida Bumbliauskienė, 13 Klaipėdos mokyklų mokiniai bei jų mokytojai. Šventėje skambėjo graži prancūziška kalba, prancūziški posmai bei dainuojamos prancūziškos dainos.
Mūsų mokyklos ,,EMILE“ klaės aštuntokai padainavo Arcadian dainą ,,Ton comba“,kuri buvo lydima gausių aplodismentų.

2019-03-28 Skaityti plačiau

Į svečius pas knygeles

Tęsiant pirmų klasių projektą „Abėcėlės takeliu į knygelės paslaptis žengiu“ pirmų klasių mokiniai, šių metų vasario - kovo mėnesiais aplankė „Smeltės“ progimnazijos biblioteką, kur buvo supažindinti ne tik su knygų skyriais, bibliotekos taisyklėmis, bet ir pamatė mažiausią knygą, bei didžiausią esančią šioje bibliotekoje. Šaunioji bibliotekos administratorė Vestina mokiniams pristatė senąsias enciklopedijas, kuriomis naudojosi žmonės, kol dar neturėjo kompiuterių, o taip pat parodė ir molinę knygą, kuri vaikams labai patiko. Mokiniai įgijo skaitovo bilietus ir išėjo iš bibliotekos kupini motyvacijos pasinerti į skaitomų knygų grožį ir paslaptis.

2019-03-27 Skaityti plačiau

Pasaulinė Žemės diena

Kasmet per pavasario lygiadienį minima Pasaulinė Žemės diena - astronominis pavasaris. Šiomis dienomis dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose. „Smeltės“ progimnazijos mokiniai Pasaulinę Žemės dieną pasitiko renginiais, parodomis, akcijomis.
Dar neprasidėjus pamokoms 8a klasės mokiniai iškėlė Žemės vėliavą, taip atvykstančius į mokyklą ragindami švęsti ir paminėti Pasaulinę Žemės dieną.

2019-03-26 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)