Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Akcija ,,Bėgu už Lietuvos laisvės gynėjus“ 1991-2022 sausio 13 d.

Sausio 13 d. Klaipėdos ,,Smeltės“ progimnazijos 5-7 kl. moksleiviai fiziniu aktyvumu paminėjo tragiškus 1991 m. sausio 13-osios įvykius. Kaip visi žinome ir pamename, viskas prasidėjo būtent sausio 13-ają t.y. išvakarėse. Kruvinieji įvykiai tęsėsi per visą naktį. Pagerbiant Lietuvos didvyrius, kritusius už Lietuvos nepriklausomybę, fizinio ugdymo mokytojo Tado Katlioriaus iniciatyva buvo organizuotas nuotolinis moksleivių bėgimas. Bėgimo tikslas buvo nubėgti 3 km ar didesnį atstumą taip, kad įveiktoje distancijoje atsispindėtu skaičius 13, nes tokia diena, ar 31 nes tiek metų praėjo nuo įvykių. Siekiant užsibrėžtų tikslų buvo pasitelktos išmaniosios bėgimo programėlės, kurios tiksliai fiksavo nubėgtą atstumą. Iš atsiųstų moksleivių įspūdžių po bėgimo, matėsi, kad įveikiant distanciją ne visiems pavyko užfiksuoti skaičių 13, tačiau dauguma moksleivių su užduotimi puikiausiai susitvarkė ir taip prisidėjo prie akcijos ,,Bėgu už Lietuvos laisvės gynėjus“ 1991-2022 sausio 13 d.
Ačiū visiems moksleiviams ir jų tėveliams prisidėjusiems prie šios laisvės gynėjų pagerbimo akcijos ugdant patriotišką Lietuvos kartą.
Akcijoje dalyvavo 5b, 5c, 5g, 6c, 6g, 7b klasių moksleiviai. Gražiausios ir originaliausios moksleivių bėgimo nuotraukos pridedamos.

Fizinio ugdymo mokytojas Tadas Katlioriaus
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)