Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Vizitas į „Pono bebro” dirbtuves

Karjeros ugdymo dieną,  1d klasės moksleiviai, kartu su savo auklėtoja Viktorija Dozorec keliavo į „Pono bebro” dirbtuves. Vizitą derino karjeros konsultantė Dana Lukauskienė.  Išvykoje „Smeltės” progimnazijos pirmokai sužinojo, kad gera idėja, kūrybiškumas, potraukis darbui su mediena gali tapti puikiu verslu.

Profesinis veiklinimas yra vienas iš karjeros ugdymo aspektų Jo esmė yra  parodyti moksleiviams verslo pasaulį, supažindinti juos su įvairiausių profesijų atstovais. Šiuo tikslu rengiami pažintiniai vizitai į įmones, sudaromos sąlygos pažinti verslo pasaulį, pabendrauti su versliais žmonėmis.

„Pono bebro” dirbtuvių įkūrėjas, verslininkas Žilvinas Milašauskas noriai rodė mokiniams, jo įsigytas lazerines stakles, demonstravo, kaip lazeriu iš medienos galima išpjauti net smulkiausias detales, kurios vėliau virsta  nuostabiais gaminiais. Pradėjęs gaminti eglutės žaisliukus, verslininkas nesustojo, kūrė ir kitokius gaminius. Šiandien, pagrindinė jo veiklos sritis – sieninių laikrodžių gamyba. Jo sukurti gaminiai puikiai dera prabangiame interjere. Žilvinas tiki, kad versle svarbiausia yra pozityvumas ir geri darbai. Parodyta gera valia sugrįžta su kaupu,  tad jis noriai skyrė savo laiką, net patiems mažiausiesiems dirbtuvių lankytojams, o jų čia apsilankė visas būrys. Draugystę sustiprino nuostabios „Pono bebro” dovanos.

Sėkmės istorijos motyvuoja, įkvepia, skatina siekti savo tikslų. Moksleiviai sužino, kad gyvenimas nėra paprastas, lengvas, o tikslai pasiekiami ne tik svajojant, bet ir žengiant konkrečius žingsnius –  veikiant. Pirmokai dar turi laiko susipažinti su plačiu profesijų pasauliu, jų pasirinkimo įvairove, bet kiekviena patirtis, vaikystės įspūdžiai atsigamina, jie virsta nuostabiais prisiminimais, o kartais netgi tikruoju karjeros keliu.

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)