Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Paklausiausios ateities profesijos interaktyviai

Balandžio 18 dieną, 7 g klasės mokiniai  kartu su savo klasės vadove Liana Montviliene ir karjeros specialiste Dana Lukauskiene lankėsi Klaipėdos universiteto (KU) metodiniame STEAM centre. Balandžio 12-ąją įkurtuves atšventęs STEAM centras atvėrė savo laboratorijų duris moksleiviams, o „Smeltės” progimnazijos septintokai tapo bene pirmaisiais šio unikalaus mokslinių laboratorijų komplekso svečiais.

Didžiulį mokinių susidomėjimą pelnė robotikos laboratorija, kurioje juos pasitiko robotas-humanoidas Pipiras. Jis ne tik gali atpažinti veidus ir pagrindines žmogaus emocijas, bet ir bendrauti su pašnekovu tiek kalbėdamas, tiek naudodamas savo jutiklinį ekraną. Mokiniai išsiaiškino, kas yra algoritmas, programos kodas ir kaip jis pritaikomas technologijų moksle. Laboratorijoje mokiniai eksperimentavo su robotais, mokėsi juos valdyti ir kūrė programas, kurios leistų robotams atlikti įvairias užduotis.

Inžinerijos laboratorijoje vaikai galėjo patys pasijusti mokslininkais, jūrų inžinieriais, logistikos ekspertais, kurie atsakingi už saugų krovinio gabenimą laivu. Septintokams teko susirungti modeliuojant, konstruojant ir pakraunant jūrinį laivą taip, kad šis nenuskęstų. 92 sukrauti į laivą kroviniai tapo šio apsilankymo rekordu.

Tikimės, kad ši patirtis įkvėps mūsų mokinius kurti, tyrinėti ir ateityje siekti aukštumų mokslo ir technologijų srityse.

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)