Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Profesinės mokyklos – kūrybiški specialistai rinkai

 

Penktadienį, gegužės 31 dieną Klaipėdos „Smeltės” progimnazijos aštuntokai susipažino su Klaipėdos technologijų mokymo centru (KTMC). Domėjomės floristo, grožio specialisto, siuvėjo, interjero apipavidalintojo bei reklamos gamintojo profesijomis. 

 

Sąlygos išbandyti save

 

Šioje mokymosi įstaigoje yra begalės filialų, ruošiama daug specialistų, mokosi ir suaugusieji. Galima stoti ir į devintą klasę. Apie mokymo įstaigą, ruošiamos specialistus mums pasakojo KTMC plėtros skyriaus vedėja Žaneta Rebrovaitė.

Apžiūrėjome mokomąsias klases, sužinojome, kad šiame mokymosi centre gali mokytis ir tie, kurie dar nežino, kokią profesiją rinktis. Yra klasės, į kurias priimami ir neapsisprendę, kuo norės ateityje būti mokiniai, jiems sudaromos sąlygos išbandyti kelias čia ruošiamas specialybes.

 

Moduliai net gimnazistams

 

O tiems, kas jau įstojo į gimnazijas galima rinktis modulius. Tai yra mokytis gimnazijoje arti namų ir kelis kartus į savaitę atvykti į KTMC mokytis pasirinkto modulio, vietoj technologijų pamokų ir įgyti profesiją. Besimokančiam profesijos mokiniui yra skiriama stipendija. Daugiau galimybių yra dešimtokams, tačiau būsimieji devintokai taip pat tai gali padaryti, mokykla turi ką pasiūlyti ir jiems.

 

Vasaros stojimai į profesines mokyklas

 

Stojančiųjų registracija ir prašymų mokytis pagal formaliojo profesinio mokymo programas pateikimas, duomenų ir dokumentų pateikimas informacinėje sistemoje adresu: https://lamabpo.lt/profesinis-mokymas. Vasaros stojimai į profesines mokyklas prasideda nuo birželio 3 dienos.  Pasak Žanetos Rebrovaitės, KTMC mokiniai, jų žinios yra pripažįstamos ir vertinamos, o kūrybiniausieji užsidirba ne tik duonai, lieka ir sviestui.

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)