Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Ar garini, ar rūkai – vis tik save žudai

Progimnazijoje įvyko įdomus ir mokiniams labai aktualus renginys „Ar garini, ar rūkai – vis tiek save žudai“. Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo remiamame renginyje mokiniams suprantamai ir įtaigiai kalbėta apie elektroninių cigarečių žalą vaikų sveikatai. Renginyje dalyvavo daugiau kaip 100 progimnazijos moksleivių.
Lektorius – medicinos mokslų studentas pristatė video medžiagą gausiai iliustruotą prezentaciją, kurioje išsklaidyta 10 mitų apie elektronines cigaretes ir jų poveikį sveikatai. Sugriauti mitai, kad elektroninės cigaretės nekelia pavojaus sveikatai, kad jas galima vartoti vaikams, kad jos nesukelia priklausomybės ir yra puiki pagalba metantiems rūkyti ir kiti.
Mokiniai paskatinti realiai vertinti šių prietaisų keliamas grėsmes ir atsisakyti šio žalingo įpročio. Renginyje visa informacija pateikta suprantama patrauklia forma, naudojant interaktyvias paveikias priemones tokias, kaip virtualios realybės akiniai, per kuriuos vaikai galėjo pamatyti, kaip elektroninės cigaretės veikia jų organizmą, pažiūrėti planšetiniuose kompiuteriuose, kaip keistųsi jų išvaizda, kaip jie susentų garindami elektronines cigaretes.
Mokyklos vadovai džiaugiasi, kad surengtas toks renginys. Deja, bet elektroninių cigarečių garinimas plinta moksleivių tarpe ir išgirsta argumentuota, įtaigi informacija apie jų žalą sveikatai tikimasi sustabdys vaikus nuo šio žalingo įpročio.

Administracija
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)