Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Klaipėdos ,,Smeltės” progimnazija – aktyviausia 2019-2020 m.m. mokyklinio ugdymo įstaiga ,,Sveikatiados’’ projekte

,,Sveikatiada“ – tai ilgalaikis sveikos gyvensenos ugdymo projektas, suteikiantis vaikams žinių ir praktinių įgūdžių apie sveikatą, mitybą ir fizinį aktyvumą. Per visus mokslo metus yra organizuojami įvairūs įdomūs ir patrauklūs renginiai-iššūkiai, kurių metu moksleiviai plečia žinias ir supratimą sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo srityje. Veiklose dalyvauja ne vien moksleiviai, bet ir mokytojai, mokyklų ir darželių administracijos darbuotojai bei tėvai.
Birželio 29 d. Kauno rajone, vyko jubiliejinis 10-asis ,,Sveikatiados“ baigiamasis ambasadorių suvažiavimas. Šiame suvažiavime dalyvavo visos Lietuvos mokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo įstaigos, kurios yra įsitraukusios į šį projektą. Visus mokslo metus buvo organizuojami įvairūs iššūkiai, tokie kaip fizinio aktyvumo iššūkis, vandens iššūkis, užkandžių iššūkis ir kt. Tradiciškai visus mokslo metus (nuo rugsėjo iki birželio pradžios) vyko „Sveikatiados“ aktyviausių projekto dalyvių (mokyklų, darželių ir ambasadorių) reitingavimas. Po ypatingos pusdienio trukmės šventės su informatyviais pranešimais, paskaitomis bei edukacine veikla, šventę vainikavo aktyviausių ugdymo įstaigų apdovanojimai. Šių metų rezultatai atskleidė, kad Klaipėdos ,,Smeltės“ progimnazija tapo aktyviausia 2019-2020 m.m. mokyklinio ugdymo įstaiga Lietuvoje. Taip pat gautas pakvietimas apsilankyti Nacionaliniame M.K. Čiurlionio dailės muziejuje rugsėjo-gruodžio mėn.
Klaipėdos ,,Smeltės” progimnazijoje ,,Sveikatiados” projekto koordinatorė yra mokyklų visuomenės sveikatos specialistė Dovilė Stasiškienė. Ji organizavo visas siūlytas projekto veiklas kartu su technologijų vyr. mokytoja Evalda Enzinaite. LABAI DŽIAUGIAMĖS aktyvia progimnazijos bendruomene, kuri aktyviai dalyvavo visose skelbtose ,,Sveikatiados” veiklose. Dėkojame visiems už priimtus iššūkius ir gautus pačius geriausius rezultatus. Iki kitų mokslo metų!


Dovilė Stasiškienė
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)