Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Sąmoningumo didinimo mėnuo BE PATYČIŲ 2021

Visą kovo mėnesį progimnazijoje vyko įvairūs užsiėmimai, akcijos, piešinių konkursai, draugystės pertraukėlės apie patyčias, jų žalą, kaip jų išvengti.
Per Tamo dienyną ir Facebook Smelte Plius 1- 8 kl. mokinių tėvams buvo išsiųstas laiškas apie Sąmoningumo didinimo mėnesį BE PATYČIŲ 2021 „Laimė turėti tikrą draugą“.
Progimnazijos hole vyko akcija „Linkėjimai kitam ir sau“, kurioje buvo galima užrašyti malonų palinkėjimą, jį užklijuoti stende, o nuo stendo pasiimti tai, ko linkėtum šiandien sau. Akciją vykdė progimnazijos psichologė Dalia Klumbienė ir LCC studentė Rita Akstinavičiūtė. Foto Nr. 1, Nr. 2, Nr. 3.
Progimnazijos psichologė Dalia Klumbienė su LCC studente Rita Akstinavičiūte per Clasroom platformą 3-6 klasėms pravedė psichoedukacinius užsiėmimus „Kokie mes draugai?“. Foto Nr. 4, Nr. 5, Nr. 6.
Priešmokyklinė grupės ir pirmų klasių vadovės vedė užsiėmimus apie patyčias, jų žalą, kaip jų išvengti. Foto Nr. 7 - 1d klasės valandėlė „Rankos, skirtos geriems darbams“ Mokytoja Rasa Pundzienė.
Visą kovo mėn. 5-8 kl .mokiniai buvo kviečiami sudalyvautidraugystės pertraukėlėje „Ėjimas su draugu“. Jos metu fizinio ugdymo mokytojai skatino mokinius pasikviesti savo draugą į lauką ir linksmai nueiti apie 3km arba ne mažiau 3000 žingsnių ir rezultatą fiksuoti #walk15 programėle ar kitu išmaniuoju įrenginiu.Akciją vykdė Sveikatos priežiūros specialistė Dovilė Stasiškienė. Foto Nr. 8, Nr. 9, Nr. 10, Nr. 11, Nr. 12, Nr. 13.
Kovo 21d. buvo minima Pasaulinė Dauno sindromo diena.Klasių vadovės kartu su mokiniais dalyvavo akcijoje ,,Aš toks - tu kitoks", skirtos išreikšti paramą jautriai visuomenės ląstelei, plėsti tolerancijos ribas, mažinti atskirtį bei formuoti sveiką visuomenės požiūrį į žmones su šiuo sindromu. Akcijos metu mūvimos skirtingos kojinės išreiškia palaikymą ir toleranciją žmonėms su Dauno sindromu bei jų šeimoms. Akciją vykdė Sveikatos priežiūros specialistė Dovilė Stasiškienė. Foto Nr. 14, Nr. 15, Nr. 16, Nr. 17, Nr. 18, Nr. 19, Nr. 20, Nr. 21, Nr. 22, Nr. 23, Nr. 24, Nr. 25.

Bibliotekininkė Vestina Nemčiauskienė

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)