Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

„Smeltės“ moksleivių irkluotojų pergalė

Šių metų 04.25-05.06 dienomis Klaipėdos irklavimo centre vyko mero taurės tarpklasinės moksleivių uždarų patalpų irklavimo varžybos ant ,,Concept 2“ irklavimo treniruoklių. Šios varžybos moksleivių tarpe buvo organizuotos pirmą kartą. Sumanymas jas organizuoti buvo dar prieš du metus, tačiau tada planus sujaukė pandemija. Varžybos buvo tikrai lauktos. Tai rodė didžiulis susidomėjusių srautas, virš 50 moksleivių vien tik iš „Smeltės“ progimnazijos.
Varžybos buvo komandinės ir asmeninės. 7 vaikinai +1 atsarginis ir 5 merginos +1 atsarginė. Distancija 250 m, kurią reikėjo įveikti kuo greičiau, nustatė pajėgiausią komandą pagal bendrą laikų sumą ir pajėgiausią individualiai (vaikiną, merginą) pagal pasiektą geriausią rezultatą asmeniškai. Grupės buvo suskirstytos į 5-6-as, 7-as ir 8-as klases tarp kurių galėjo būti tik vienas irkluotojas (profesionalas).
Tarp 8-tų klasių smeltiečiai užėmė 2-ąją vietą, tarp 7-tų klasių taip pat 2-ąją vietą, o geriausiai sekėsi 5-6-tų klasių moksleiviams, kurie iškovojo 1-ąją vietą ir auksinę taurę bei abonementus lankytis Klaipėdos irklavimo centre nemokamai.
Individualioje įskaitoje pajėgiausių 5-6-tų klasių vaikinų grupėje visas prizines vietas iškovojo visi smeltiečiai:
1 vieta, čempionu tapo Eimantas Kulvytis iš 6c klasės, laikas 0:53,1
2 vieta, Erikas Žižys iš 6g klasės, laikas 0:54,1
3 vieta, Karolis Pužas iš 6c klasės, laikas 0:54,2
Tarp merginų:
2 vieta Meda Vaišnoraitė iš 6g klasės, laikas 0:58,2
3 vieta Rusnė Sabaliauskaitė iš 5g klasės, laikas 0:59.9
Tarp 7-ų klasių merginų, 3 vietą užėmė Vilė Daukantaitė iš 7g klasės, laikas 0:57,3
Tarp 8-ų klasių vaikinų, 3 vietą užėmė Ilja Koverga iš 8b klasės, laikas 0:46,9
Tarp profesionalų jau seniau šiuo sportu užsiimančių grupėje nepralenkiamas buvo Alberto Fontani iš 8b klasės, laikas 0:42,8
Sveikiname visus varžybų dalyvius su įveikta pirma gyvenime irklavimo distancija, kurioje virė kraujas nuo adrenalino, buvo šauksmų, klyksmų, net sustojimu ir nukritimų, buvo visko. Pažinta nauja sporto šaka, įgyta naujų įgūdžių, patirta smagių emocijų, o tai sporte svarbiausia.

Moksleivius varžyboms ruošė kūno kultūros mokytojai: Tadas Katliorius ir Regina Baraišienė
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)