Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Klaipėdos ,,Smeltės“ progimnazijos patirtinė diena (2022-06-20) ,,Mano miestas Klaipėda: žalioji Klaipėda“

5 klasė

Birželio 20 dieną penktokai tyrinėjo savo gimtojo miesto gamtą. 5b ir 5g klasės mokiniai ne tik grožėjosi, bet ir naudodamiesi išmaniosiomis programėlėmis Reikjaviko parke mokėsi atpažinti medžių, krūmų, kitų augalų pavadinimus. O štai 5c klasės mokiniai patraukė net į Klaipėdos rajoną – Kukuliškes. Čia kopė į piliakalnį, tyrinėjo jo šlaito ir pajūrio zonos augalus, kuriuos saugo valstybė. Tada visi patraukė apžiūrėti Antrojo pasaulinio karo gynybinių įtvirtinimų, dalyvavo pakrančių artilerijos „Memel Nord“ edukaciniuose užsiėmimuose. 5a klasės mokiniai susipažino su naujomis sąvokomis: simetrija, asimetrija. Informacijos ieškojo internete, o paskui ėmėsi praktinių darbų: gamtoje ieškojo šių sąvokų atitikmenų, rastus vaizdus fiksavo fotografijose.

6 klasė

6a klasė tyrė „Smeltalės“ upelį: aiškinosi pavadinimo kilmę, tyrinėjo upelio žiotis, krantus. Ieškojo informacijos apie ištakas, intakus. Žemėlapyje žymėjo stebimą upelio atkarpą.

7 klasė

7b klasė lankėsi KU Botanikos sode. Jame, susiskirstę į grupes, tyrinėjo augalus: ieškojo spygliuočių medžių ir krūmų, lapuočių medžių, stebėjo žydinčius augalus. Visi pripažino, kad sode yra daugybė augalų. Kai kurie vaikai žadėjo sugrįžti ir kitą kartą.7c klasė taip pat keliavo į KU Botanikos sodą, kur su mokslo darbuotoja Liuda dalyvavo edukacijoje „Aš jaučiu“. Vaikai burtų keliu turėjo išsitraukti emociją ir ją pajusti visais 5 pojūčiais: eidami basomis ar tik su kojinėmis fitoterapinių pojūčių taku, uosdami augalų kvapus, stebėdami spalvas, liesdami ir ragaudami tyrinėjome, pažinome savo jausmus: meilę, džiaugsmą, viltį, laimę, ilgesį, liūdesį. Edukacijos refleksijoje pasakojome Liudai apie savo potyrius. Ech, pasijutome kaip rojuje...

8 klasė

Mes, 8a kl. mokiniai su auklėtoja, lankėmės Klaipėdos universiteto Botanikos sode, susipažinome su įvairiomis augalų rūšimis: medžiais, krūmais, gėlėmis, daržovėmis bei prieskoniniais augalais. Stebėjome ir fotografavome augalus, paukščius, drugelius, net šliužą. Pasigrožėjome nuostabiais žiedų deriniais, įspūdingais egzotiškų medžių lapais, smagiai pasivaikščiojome takeliais, pasisupome ant linguojančių tiltelių. Apsilankę šiame sode supratome, kiek daug galima čia sužinoti. 8b mokiniai lankėsi Klaipėdos Universiteto Jūros technologijų ir gamtos fakultete, esančiame Gamtos muziejuje. Muziejaus darbuotoja supažindino mokinius su Lietuvos ir, žinoma, Klaipėdos regiono paukščių ir vabzdžių įvairove. 8c klasės mokiniai šiandien domėjosi Klaipėdos miesto piliakalniais, o jų radome net du – Žardės ir Purmalių. Vaikai aiškinosi, kokia jų atsiradimo istorija ir pavadinimo kilmė.

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)