Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Mokomės saugaus elgesio kelyje

Prasidėjus naujiems mokslo metams, mokyklos slenkstį peržengė ir pirmokai. Jie jau daug žino, yra smalsūs, protingi. Tačiau jie yra vaikai, jiems reikia nuolat priminti, kas yra gerai, o ko daryti nevalia. Būtent todėl pakvietėme į savo progimnaziją svečių, kurie mus gina ir saugo, ir primena...

Antradienio rytmetį mūsų progimnazijos pirmokėlius savo apsilankymu pradžiugino Klaipėdos apskrities policijos komisariato pareigūnai Vaida Meškienė ir Vidas Veryga. Vaikai pareigūnų padedami dalyvavo interaktyvioje pamokoje, žaidė, spėliojo, dalinosi asmeninėmis istorijomis ir patirtimi. Pareigūnai padėjo vaikams prisiminti ir įtvirtinti saugaus eismo kelyje nuostatas: kada galima eiti saugiai per gatvę, kaip būti saugiam einant keliu tamsiu paros metu, kaip saugiai važiuoti automobilyje ir kt. Vaikai daug žino, nes tėveliai jiems nuolat primena, kad būti pasirengusiam, vadinasi,  būti saugiam.

Pirmokams teko pademonstruoti savo žinias atliekant saugaus eismo taisyklių kelyje testus. Pamokos pabaigoje pareigūnai konstatavo, kad „Smeltės“ progimnazijos pirmokai moka saugiai elgtis gatvėje, žino , kad per perėją negalima bėgti, kad gatvę pereiti galima tik tam tikroje vietoje, o ne visur. Vaikai prisimena, kad prieš žengiant į gatvę reikia pasižiūrėti į šonus ir įsitikinti, kad nėra mašinų, įsiklausyti, o tik tada saugiai eiti.

Pasak pareigūnų, tėveliai šiandieninius pirmokėlius taisyklių mokina nuo mažų dienų, tačiau net ir žinodami jas vaikai neretai per skubėjimą ar išsiblaškymą jas tiesiog pamiršta.

„Mūsų, pareigūnų pareiga-  priminti vaikams, kad atšvaitai tamsiu paros metu gali išgelbėti gyvybę,-

sako Vaida Meškienė,- o tėvelių pareiga išugdyti savo vaikus atsakingai elgtis visur, ne tik kelyje.“

                                                                          „Smeltės“ progimnazijos socialinė pedagogė Rima

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)