Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Pažintis su kario profesija

Spalio 6 d., net dvylika 7A klasės moksleivių dalyvavo karjeros ugdymo renginyje „Pažink kariuomenę“ – išvykoje į Dragūnų batalioną, o taip pat minėjo Krašto apsaugos dieną.

Pažinti kario profesiją

Dragūnų bataliono kariai leido moksleiviams iš arčiau susipažinti su kario profesija, pristatė karinę techniką ir ginkluotę, vaišino karšta arbata ir sausainiais. Moksleiviai turėjo galimybę aplankyti istorinę bataliono ekspoziciją ir susipažinti su kario kasdienybe ir rutina kareivinėse, taip pat išbandyti, ką kariai valgo pratybų metu, kaip žygiuoja, kur miega.

Pasakojo apie valstybės gynybą

Vakarų (Jūros) šaulių Klaipėdos apskr. 3-iosios rinktinės jaunieji šauliai pristatė šaulių veiklą. Klaipėdos karo prievolės ir komplektavimo skyriaus kariai pristatė Krašto sistemą ir Lietuvos kariuomenę, Klaipėdos įgulos karininkų ramovė organizavo „smegenų mankštą“ – protų mūšį , kvietė moksleivius pasitikrinti istorijos, karybos žinias, pasakojo apie valstybės gynybą, pilietines pareigas ir atsakomybę valstybei.

Nepabūgo lietingo oro

Dėkojame drąsiausiesiems septintokams, kurie nepabūgo nei lietaus, nei vėjo ir išdrįso nuvykti į renginį. Kaip sakė mus pasitikę kariai – „krašto gynybai, joks oras nebaisus!“, o drąsa keliauti per lietų ir pasiryžimas pažinti, suprasti, išmokti – neabejotina 7 A klasės ( auklėtoja Evalda Enzinaitė) stiprybė. Šis renginys leido pažinti kario profesiją, puoselėti draugiškus santykius su socialiniais partneriais –  kariais, priminė pilietines pareigas savo kraštui.

 

Karjeros specialistės

Danos Lukauskienės inf.

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)