Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Kalbėjimas užsienio kalbomis – praplečia karjeros galimybes

Pasaulinę sveikinimosi dieną, Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos 8 G klasės moksleiviai galėjo pabendrauti ir pasveikinti savo bendraamžius prancūzų kalba.

„Aukuro“ gimnazijoje

Prancūzų kalbos mokytojos Irenos Eirošienės iniciatyva, net 9 progimnazijos moksleiviai: Mindaugas Arlauskas, Patrikas Barišauskas, Gabija Dambrauskaitė, Gerda Grambovskytė, Elada Jurgelionytė, Emilija Sadauskaitė, Benas Švilpa, Meda Vaišnoraitė, Kamilė Vitkauskaitė lankėsi solidžiame renginyje – susitikime su Prancūzijos ambasados Lietuvoje ir Prancūzų instituto Lietuvoje atstovais. Moksleivius lydėjo Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos karjeros specialistė Dana Lukauskienė. Renginyje juos globojo prancūzų kalbos mokytoja metodininkė Irena Eirošienė. Sveikinimo kalbą visiems susirinkusiesiems sakė Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje Alix Victoria Everard, kuri lydima delegacijos šiandien lankėsi uostamiestyje, dalyvavo „Aukuro“ gimnazijoje vykusioje diskusijoje „Aktualijos ir projektai ateičiai“, kurioje dalyvavo ir Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos direktorius Arūnas Matuzas. Smagiausia ambasadorei buvo išgirsti mokinius, kurie savo mintis reiškia prancūziškai.

Dalinosi žiniomis

Gausiu prancūzų kalbos mylėtojų būriu džiaugėsi Klaipėdos „Aukuro“ gimnazijos vadovė Ramunė Urbienė. Prancūzų kalba į auditoriją kreipėsi „Aukuro“ gimnazijos pavaduotoja ugdymui bei IDUKM mokytoja Giedrė Jarmalavičienė. Apie įdomias prancūzų kalbos pamokas bei tarptautines išvykas pasakojo prancūzų kalbos mokytoja metodininkė Irena Eirošienė, kuri sukaupusi nemažai frankofoninio mokymo, projektinio darbo patirties. Mada, mokslas, diplomatija, menas – visa tai galima pažinti per kalbos pamokas, keliones ir sutiktus žmones.

Atveria tarptautinės karjeros galimybes

Viktorija Jurkevic-Chiaese, bendravimo su Prancūzijos aukštosiomis mokyklomis programos vadovė, dalijosi informacija apie studijų galimybes Prancūzijoje, kur studijos ir mokslas visiškai nemokamas. Taip pat pristatė nuotolinius prancūzų kalbos kursus, kuriuos veda Prancūzų institutas Lietuvoje. Pranešėja akcentavo, kad prancūzų kalbos mokėjimas atveria tarptautinės karjeros galimybes, o Lietuvoje prancūzų kalbos žinovai taip pat labai paklausūs, kadangi jų nėra labai daug, tad, kiekvienas specialistas yra darbdavių labai vertinamas.

Susitikimo metu skambėjo  „Aukuro gimnazijos“ „Dainos studijos“ atlikėjų dainos prancūzų ir lietuvių kalbomis, jaunieji atlikėjai buvo pasipuošę prancūziškomis beretėmis.

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)