Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Mokyklos svečias Martynas Mažeika – apie krepšinio pasaulį atvirai

Penktadienį, balandžio 12 dieną Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos direktorius Arūnas Matuzas ir pavaduotoja ugdymui Jurgita Padriezienė ranką spaudė, svečiams iš sporto pasaulio. Čia lankėsi VšĮ „Neptūno krepšinio klubas“ direktorius Martynas Mažeika ir komunikacijos vadovas Rokas Misevičius.

Penkiolikmetis jau profesionalas

Svečiai noriai pasakojo apie krepšinio pasaulį, atsakinėjo į moksleivių užduodamus klausimus. Martynas Mažeika yra tvirto sudėjimo vyras, jo batų dydis 48.  Jam teko mokintis Klaipėdos „Saulėtekio“, „Sendvario“ progimnazijose, o baigė „Ąžuolyno“ gimnaziją.  Krepšininkas neslėpė, kad karjeros aukštumų galima pasiekti ir gan jauname amžiuje. Jis pradėjo žaisti būdamas 10, o sulaukęs penkiolikos metų tapo jauniausiu profesionaliu krepšininku. Nepaisant to, pergalės ir direktoriaus postai į jo gyvenimą lengvai neatkeliavo. Tam, kad džiaugtis sėkme ir pergalėmis reikia patirti didelį fizinį ir psichologinį krūvį. Būnant vadovu, tenka didžiulė atsakomybės našta.

Žaisti kieme ir profesionaliai

Anot M. Mažeikos, žaisti krepšinį kieme ir profesionalų lygoje yra du ir labai skirtingi dalykai. Treniruotės vyksta savaitgaliais ir švenčių dienomis, kiekvienas krepšininkas skaudžiai išgyvena pralaimėjimus, tad varžyboms tenka ruoštis ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. Darbas su fizinio pasirengimo treneriu, kineziterapeutais leidžia išvengti stipresnių traumų.

Kelionės

Krepšininkai daug keliauja, todėl jam, kaip ir daugeliui sportininkų, nusišypsojo sėkmė pakeliauti po pasaulį: Vokietija, Italija, visos Baltijos šalys, Ukraina – tai tik nedidelė dalelė to, ką teko apkeliauti. Pabuvota ne vienoje Azijos šalyje, Amerikos žemyne.

Lengvai nugalimos komandos?

Pasak krepšininko, nėra lengvai nugalimų komandų, daug ką lemia ir sėkmė, o Lietuvos krepšinio lyga kasdien stiprėja. Paklaustas, kurią komandą labiausiai vertina, jis atsakė, jog „Chicago Bulls“ ir, be abejo „Neptūną“, kuriam pats ir vadovauja. Jei vertėtų rinktis „Žalgirį“, ar „Lietuvos rytą“, krepšinio klubo vadovas prioritetą teiktų „Žalgiriui“. Atsisveikindamas jis linkėjo „Smeltės“ progimnazijos mokiniams, nebijoti gyvenime išbandyti visko, kuo daugiau, tuomet lengviau bus apsispręsti dėl savo ateities, būsimos profesijos.

Klausimų gausa patvirtino nuostatą, jog Lietuva – krepšinio šalis, o „Smeltės“  progimnazijos moksleiviai tikrai domisi antrąja šalies religija.

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)