Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

,Knygų ekspertų kovos"

Birželio 6 dieną mūsų mokyklos penktokų-šeštokų ir aštuntokių komandos jau aštuntąjį kartą dalyvavo projekte-konkurse ,,Knygų ekspertų kovos", kuris šiemet įgijo naują - festivalio - statusą ir vyko ,,Kultūros fabriko" erdvėse. Festivalyje  iš viso dalyvavo 21 komanda. 

Pusdienį praleidę knygų pasaulyje, vaikai atliko įvairias užduotis, susijusias su knygomis: atsakinėjo į Kahoot klausimus, rinko iš knygų pabirusius daiktus, kūrė knygos reklamą, kūrė mitą apie baltąjį švyturį. Festivalyje svečiavosi ir knygų autoriai, rašytojai Kotryna Zylė, Daina Opolskaitė, Justinas Žilinskas, kuriems vaikai galėjo užduoti klausimų apie kūrinius, knygas, kūrybą.

 Pertraukų metu vaikai vaišinosi pica, susipažino su ,,Kultūros fabriko" erdvėmis, dalyvavo ,,flashmobe". Buvo turininga ir prasminga diena. Visi dalyviai grįžo pelnę ,,Knygų ENTUZIASTŲ" vardus. 

Mūsų mokiniai yra dėkingi savo lietuvių kalbos ir literatūros mokytojoms - Renatai Žiliutei, Reginai Bertašienei, Irenai Kogstienei - už skatinimą skaityti knygas ir išbandyti savo jėgas konkurse. 

 

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)