Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Pradinukų savaitė „Mokomės kitaip“

Vasario 27 d. – kovo 3 d. mokykloje buvo organizuota pradinių klasių metodinės grupės savaitė „Mokomės kitaip“.
Jau pirmadienio rytą mokyklos pradinukų korpuso langai pasipuošė spalvingomis ir žaismingomis vaikų figūrėlėmis. Antrokėliai plačiai šypsodamiesi mokyklos fojė sveikinosi su mokyklos darbuotojais, tėveliais ir skelbė pradinukų savaitės pradžią. Pirmadienis tikrai mokinukams buvo KITOKS. Vyko pamokos kitaip. Vaikai keliavo iš vieno kabineto į kitą, mokėsi kitose klasėse, pamokas jiems vedė vis kita mokytoja. Buvo smagu pasimokyti draugo klasėje, pasėdėti kitame suole, susipažinti ir susidraugauti su kitomis mokytojomis. Pradinukai galėjo patirti, kaip mokosi vyresnių klasių mokiniai.
Antradienį mokinukai šventė Užgavėnes. Savo klasėse priėmė vyresnių klasių ,,žydukus”, kartu su jais šoko, žaidė - ,,varė žiemą iš kiemo”. Vėliau vaikai, pasipuošę įvairiomis Užgavėnių kaukėmis, svečiavosi vieni pas kitus, dainavo, šurmuliavo, vaišinosi sočiais ir skaniais tėvelių keptais blynais.
Trečiadienį mokykloje vyko konkursai. Berniukai dalyvavo dailyraščio konkurse ,,Dailiai rašau”, o mergaitės – garsaus ir raiškaus skaitymo konkurse ,,Raiškiai skaitau”. Buvo puiki galimybė kiekvienam vaikui parodyti savo gebėjimus, pamatyti, ką gali draugas, susiburti atsakingam ir rimtam darbui.
Ketvirtadienis – ramybės, stalo žaidimų, ,,šlepečių” diena. Vaikai ir mokytojos visą dieną avėjo šlepetes (tylos, šilumos, namų jaukumo simbolį). Pertraukų metu mokinukai, pasitiesę ant grindų iš namų atsineštus paklotus, kilimėlius, žaidė ramius stalo žaidimus – domino, šaškes, šachmatus, dalinosi su draugais savo mėgstamais žaislais. Visur vyravo ramybė, susiklausymas, bendravimas ir draugystė… O 13 val.- mūsų mokykloje vyko miesto ketvirtokų matematikos olimpiada, kurioje dalyvavo ir mūsų ketvirtokas Domantas.
Penktadienį – paskutinę pradinukų savaitės dieną – baigėme linksmu ir gražiu renginiu. Buvo organizuota Kaziuko mugelė. Renginio atidarymą paskelbė į svečius pakviesta liaudies kapela, kuri kėlė nuotaiką, linksmino pardavėjus ir pirkėjus visą mugelės laiką. Ko tik šioje Kaziuko mugelėje nebuvo!.. Prekystaliai lūžo nuo prekių įvairovės ir gausos (ačiū vaikams, mokytojoms ir mamytėms auksarankėms), o pirkėjai greitai tuštino savo pinigines. Džiugu, kad mugelėje dalyvavo daug tėvelių, mamyčių, močiučių. O svarbiausia – buvo puiki nuotaika, šiltas bendravimas, draugiškumas ir vien tik geros emocijos.
Gera ir smagu, kad ši pradinukų savaitė praėjo sklandžiai, darniai, draugiškai, turiningai. Juk tai tik stiprina vaikų, tėvų ir mokytojų draugystę, savitarpio supratimą, gražų bendravimą ir bendradarbiavimą.
AČIŪ visiems pradinukų savaitės dalyviams ir renginių organizatoriams!

Pradinių klasių metodinės grupės pirmininkė Rita Širokich

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)