Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Išvyka į UAB „ROSHEN“

Kovo 22d. 8a klasės mokiniai, su auklėtoja E. Enzinaite, turėjo galimybę susipažinti su saldainių gamyba UAB „ROSHEN“ gamykloje. Mokiniai vedami ekskursijos vadovo, klausė istorijos apie karamelės ir saldainių gamybą. Stebėjo darbuotojus, kurie kūrė rankų darbo saldainius. Žiūrėjo kino teatro salėje filmuką apie „ROSHEN“ gamyklas. Sužinojo, kad jų yra septynios ir kiekviena šalis gamina skirtingų rūšių saldainius. Klaipėdoje yra karamelės ir karamelinių saldainių įmonė.
Mokiniai apžiūrėję fabriko įrenginius ir gamybinius procesus, buvo pakviesti į svečiam skirtą kabinetą. Jame jau laukė konditerė, kuri demonstravo kaip pagaminti rankų darbo ledinuką. Mokiniai pasižiūrėję kaip atliekamas darbas, čiupo po karamelės gabalėlį ir ant šildomo stalo formavo ledinukus. Vaikai buvo nudžiuginti ir saldžiomis dovanėlėmis.
Ekskursija buvo naudinga tiek profesinio orientavimosi motyvacijai, tiek buvo įdomu sužinoti kaip gaminami karameliniai saldainiai. Padėkoję už nuostabią ekskursiją, nusifotografavę, mokiniai su geromis emocijomis, paliko gamyklos teritoriją.

E. Enzinaitė
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)