Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Pasaulinė Žemės diena

Kasmet per pavasario lygiadienį minima Pasaulinė Žemės diena - astronominis pavasaris. Šiomis dienomis dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose. „Smeltės“ progimnazijos mokiniai Pasaulinę Žemės dieną pasitiko renginiais, parodomis, akcijomis.
Dar neprasidėjus pamokoms 8a klasės mokiniai iškėlė Žemės vėliavą, taip atvykstančius į mokyklą ragindami švęsti ir paminėti Pasaulinę Žemės dieną.
Pertraukų metu mokiniai buvo kviečiami apžiūrėti stendus „Saugokime Žemę“, kuriuos ruošė 8b klasės mokiniai: Milana M., Simas T., Roberta K., Iveta K. kartu su geografijos mokytoja V. Vaitiekutė. Stenduose atsispindėjo žmonių daroma žala Žemei.
Taip pat mokiniai buvo kviečiami sudalyvauti akcijoje „Mano pažadas Žemei“, ką jie pažada daryti, kad Žemė taptų švaresnė ir gražesnė. Kad pažadas neliktų tik pažadu, mokiniai turėjo juos užrašyti ir pritvirtinti prie paruoštų stendų.
Dėkojame visiems dalyvavusiems ir prisijungusiems prie šios dienos minėjimo, kurį organizavo geografijos, gamtos ir žmogaus mokytoja Vaiva Vaitiekutė .
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)