Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

„Moliūgų fiesta 2019“

Spalio 23 d. Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos kieme vyko tradicinis bendruomenės renginys „Moliūgų fiesta 2019“. Progimnazijos taryba inicijavo projektą ir ragino mokytojus prisijungti prie renginio organizavimo. Savanoriškai prie darbų prisijungė mokytojos I.Norvaišienė, G.Kubilienė, R.Baraišienė, L.Mozūraitienė, L.Stonkienė, R.Grybaitė, soc. pedagogė D.Grigienė, renginio koordinatorė E.Enzinaitė.
Nuo pat ankstyvo ryto progimnazijoje buvo širdžiai mielas šurmulys. Tėveliai ir mokiniai nešė, vežė didžiulius, „milžiniškus“, kiek mažesnius ar mažus moliūgus. Penktų ir aštuntų klasių mokiniai aktyviai dirbo registracijoje, vėliau komisija, kuri buvo sudaryta iš Tėvelių aktyvo, atsakingai skaičiavo moliūgus bei skirstė pirmąsias vietas. Šiais metais buvo 324 moliūgai, lyginant su praėjusiais metais, jų buvo 201. Džiaugiamės ir dėkojame progimnazijos bendruomenei, susitelkus ir papuošus progimnaziją nuostabiais, kūrybiškai išskaptuotais moliūgais.
I vieta pradinių klasių grupėje buvo skirta 1A klasei, kurie išskaptavo 23 moliūgus,
II – 1B
III – 1C/1D
5-8 klasių grupėje laimėtoja tapo 5G klasė, kuri sukūrė 25 moliūgų šedevrus,
II – 7B
III – 6C
Pirmosios vietos buvo apdovanotos šakočiais ir direktoriaus padėkomis, kiti mokiniai buvo pavaišinti sausainiais su moliūgų sėklomis ir įteiktos direktoriaus padėkos.
Renginio metu būta ir staigmenų, kurias paruošė 7A ir 7B klasės Tėveliai ir mokiniai. Klasių bendruomenės susibūrė bendram tikslui, jie nusprendė pavaišinti atvykusius mokinius, Tėvelius ir svečius karšta arbata bei moliūgų sriuba. 7A klasės mamos ir tėčiai gamino arbatas, o 7B klasės mamos buvo atsakingos už moliūgų sriubą. AČIŪ Jiems už darbą bei neįtikėtino skonio kreminę moliūgų sriubą.
„Moliūgų fiesta 2019“ sukvietė progimnazijos bendruomenę pabūti kartu, pasišnekučiuoti, pavakaroti šviečiančių moliūgų apsuptyje, mokinių šurmulyje, pabendrauti su mokytojais, pasivaišinti arbata ir sriuba. Dėkojame visiems padėjusiems mokiniams, tėveliams, mokytojams ir žinoma administracijai, kuri visada palaiko ir paskatina organizuoti įvairias veiklas ir renginius. Ačiū.

Progimnazijos tarybos pirmininkė E. Enzinaitė
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)