Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Šeštokai „Profesijų labirintuose“ nepaklydo

Lapkričio 14 d. 6a klasės mokiniai: Lukas Alekna, Liepa Bončkutė, Vykintė Dainiūtė, Elvina Gikaraitė ir Rokas Kerpė – atstovavo mūsų mokyklai Klaipėdos miesto šeštokų konkurse „Profesijų labirintai“. Komandą lydėjo klasės auklėtoja Regina Bertašienė. Šiame konkurse, kuris vyko Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje, dalyvavo trylika komandų iš įvairių miesto mokyklų.
Renginys prasidėjo originaliais, meniškais komandų prisistatymais. Po to teko atlikti įvairias užduotis, susijusias su profesijomis, pavyzdžiui, atskirti giminingas profesijas, išspręsti kryžiažodį ar sudėti dėlionę. Ruošdamiesi konkursui ir jo metu, įgijome daug žinių apie populiariausias, rečiausias, pelningiausias ir ateities profesijas. Žinome, kokių profesijų galima išmokti Klaipėdoje. Dalyvavimas šiame konkurse padėjo suprasti, kaip svarbu pasirinkti tinkamą profesiją pagal poreikius ir pomėgius.
Nors šį kartą prizinių vietų nelaimėjome, buvo smagu dalyvauti kitokiame konkurse ir praturtinti savo žinias. Tikimės, kad kitą kartą pasiseks labiau.

Elvina Gikaraitė, 6a klasės mokinė
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)