Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Sveikiname!

Sveikiname jaunųjų matematikų olimpiados I turo laimėtojus!

5 klasė       I vieta Bičkaitis Augustinas, 5a klasė
II vieta Pocius Faustas 5c klasė
III vieta Macevičius Martynas 5c klasė
6 klasė       I vieta Tarvydas Simas, 6c klasė
II vieta Pociūtė Lilija 6a klasė
III vieta Masaitytė Gintė 6a klasė
7 klasė       I vieta Aurimas Vizgirdas 7a klasė
II vieta Andrej Bulbenkov 7c klasė
III vieta Jogaila Janušas 7a klasė
8 klasė       I vieta Ignas Jurkaitis 8b klasė
II vieta Gustas Logvinovas 8b klasė
III vieta Austėja Paulauskaitė ir Austėja Naujokaitė 8b klasė

2017-02-13 Skaityti plačiau

„Profesijų savaitė“

Vasario 8d. „Smeltės“ progimnazijos 8-tų klasių merginos lankėsi Klaipėdos technologijų mokymo centre, kuriame turėjo galimybę susipažinti su įvairiomis profesijomis. Centre buvo organizuojama atvirų durų diena, kurios metu mokiniai galėjo stebėti madų bei šukuosenų pasirodymus. Po renginio mokinės buvo pakviestos į kirpyklą, kurioje mokomasi kirpėjos profesijos, apžiūrėjo modelius, ant kurių mokomasi kirpti. Lankėsi floristikos klasėje, gamtos mokslo klasėje, medios studijoje. Turėjo galimybę atlikti užduotis bei gauti prizų. 

2017-02-13 Skaityti plačiau

Respublikinė mokinių tėvų konferencija „Vaiko sėkmę kuriame kartu“

Vasario 3d. penktadienį į Klaipėdos Prano Mašioto progimnaziją rinkosi mokinių tėvai, mokytojai, mokyklų pavaduotojai ir kiti darbuotojai. Ten buvo organizuojama mokinių tėvų konferencija „Vaiko sėkmę kuriame kartu“. Tėvai, mokytojai ir kiti mokyklų atstovai dalinosi gerąją patirtimi, kaip bendradarbiaudamos mokyklos su mokinių tėvais keičia įvairius sprendimus, taip pat gražina mokyklos aplinką su tam tikromis miesto organizacijomis.

2017-02-10 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Labai smagu, jog šią šaltą žiemą mūsų progimnaziją šildo mokinių laimėjimai.
Miesto konkurse „Žąsies plunksna“ Gintė Masaitytė, 6a klasės mokinė, ir Uljana Dostanko, 7b klasės mokinė, laimėjo pirmąsias vietas. Jos yra gražiausiai rašančios tarp visų miesto šeštokų ir septintokų.

2017-02-06 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Kristė Blažiūnaitė, 6a klasės mokinė, užėmė III vietą Klaipėdos miesto Meninio skaitymo konkurse.

Džiaugiamės! Didžiuojamės! Sveikiname!

2017-02-06 Skaityti plačiau

TOP-21

Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos TOP-21

2016-2017 m. m. I pusmetis

5-8 klasės (276 mok.)

2017-02-03 Skaityti plačiau

Klaipėdos m. mokyklų komandinės greitųjų šachmatų pirmenybės „Mero Taurė – 2017“

Sausio 25 d. Klaipėdos m. moksleivių Saviraiškos centre vyko tarpmokyklinės pradinių klasių mokinių šachmatų komandinės varžybos Mero taurei laimėti.
Šiame turnyre dalyvavo ir mūsų mokyklos pradinukų komanda – Gustė Rusteikaitė (2c kl.), Vytautė Sungailaitė (4b kl.), Laimonas Čėsna (4a kl.), Aironas Vaškys (4a kl.).

2017-01-30 Skaityti plačiau

8b klasės išvyka į Valstybės pažinimo centrą ir Iliuzijų muziejų Vilniuje

Sausio 26d. 8b klasės mokiniai aplankė Valstybės pažinimo centrą ir Iliuzijų muziejų Vilniuje. Valstybės pažinimo centras - pirmas Lietuvoje modernus edukacinis centras detaliai pristatantis, kaip veikia valstybė ir kaip demokratinės valstybės kūrime ir valdyme dalyvauja svarbiausias jos elementas – pilietis. Šiuo metu tai bene interaktyviausias muziejus Lietuvoje. Visos ekspozicijos konstravimo principas paremtas grįžtamuoju ryšiu. Centro lankytojai yra ne tik supažindinami su pateikiama informacija, bet ir kviečiami tapti ekspozicijos bendraautoriais ir centro kūrėjais.

2017-01-30 Skaityti plačiau

2b klasės mokinių ,,saldžioji“ ekskursija

Sausio 26d. 2b klasės mokiniai I-ojo pusmečio pabaigą pažymėjo ,,saldžiąja“ išvyka – edukacine ekskursija į Klaipėdos m. saldainių fabriką ROSHEN.
Ekskursija buvo įdomi, naudinga ir ,,skani“. Vaikai daug sužinojo apie šokoladą, jo sudėtį, gamybą, naudą (žiūrėjo filmuką), patys pamatė karamelinio saldainio ilgą, gana sudėtingą kelią iki pirkėjo (vyko ekskursija cechuose), sužinojo konditerio profesijos ypatumus. O svarbiausia – patys pabuvojo konditeriais ir savo rankomis gamino gražų, skanų, ypatingą karamelinį skanėstą – saldainį širdelę.

2017-01-27 Skaityti plačiau

7b klasės mokinių išvyka į įmonę „Klaipėdos energija“

2017 01 26d. 7b klasės mokiniai ir jų klasės vadovė Laima Iljinienė bei lietuvių kalbos mokytoja Rimantė Visockaitė lankėsi vienoje seniausių Lietuvos energetikos įmonių „Klaipėdos energija“. Moksleiviai buvo supažindinti su įmonės įkūrimo istorija, šilumos gamybos technologijomis. Sužinojome, kad „Klaipėdos energija“ yra didžiausia energijos gamintoja Vakarų Lietuvoje ir pagrindinė energijos tiekėja Klaipėdoje. Ši įmonė gyventojams ir kitoms įmonėms tiekia šilumos energiją patalpų šildymui ir karšto vandens ruošimui.

2017-01-26 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)