Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

4a sušildė senelių širdis

Birželio 2d. 4a klasės mokiniai su savo mokytojomis Gražina Kubiliene ir Asta Kontautiene lankėsi Taikos Karalienės bažnyčios Globos namuose. Savo dainomis ir instrumentiniais kūriniais sušildėme senelių širdis. Klausydamiesi dainų globos namų gyventojai daug plojo ir braukė džiaugsmo ašaras. Sutarėme su globos namų administracija aplankyti senelius dar ne vieną kartą.

2023-06-05 Skaityti plačiau

Jaunimo etnokultūrinė stovykla „Vėlungis“

Birželio 1-4 dienomis sodyboje „Gribžė“ vyko vaikų ir jaunimo etnokultūrinė stovykla  

„Vėlungis“, kurioje dalyvavo ir mokyklos folklorinis ansamblis „Smeltužė“. Stovyklos tema – „Mažoji Lietuva suskurta stichijų“.  Vaikai turėjo galimybę susipažinti su Mažosios Lietuvos gyventojų pelkininkų, kopininkų ir žemininkų gyvenimo, papročių, amatų  tradicijomis, aplankyti Nidos kopas, muziejų, Šilutės pelkininkų kaimą , Aukštumalos pažintinį taką. Svečiavosi stovykloje ir multiinstrumentalistas ,„Auksinio disko 2021“ laureatas,  Saulius Petreikis su grupe, kurio koncertą vaikai palydėjo gausiais plojimais ir ovacijomis. O kokie būtų vakarai be vakaronių ir liaudiškų šokių!

2023-06-05 Skaityti plačiau

"Misija Sibiras"

7 klasės ( II srautas) projektą „Misija Sibiras“ pristatė Sąjūdžio parke. Jie kūrė Gyvenimo aprašymą siekiant patekti į „Misija Sibiras“, informacinius lapelius apie bendravimą su vietiniais Sibiro gyventojais, instrukcijas, kaip įrengti poilsiavietę, sukurti laužą, pastatyti palapinę ir t. t.


2023-06-01 Skaityti plačiau

"Brangiausia ką turiu"

Birželio 1 dieną 1d klasės mokiniai pakvietė savo šeimos narius į šventę ,,Brangiausia, ką turiu..“. Pirmokai deklamavo, šoko ir dainavo. Į šokio sukūry mielai įsitraukė ir tėveliai.

Puikiomis emocijomis baigėme mokslo metus ir pasitikome vasarą.


2023-06-01 Skaityti plačiau

7b ir 8b išvyka

Gegužės 30 dieną 7b ir 8b klasės mokiniai vyko į Švyturio areną ir dalyvavo renginyje, kurį organizavo Klaipėdos Priešgaisrinės apsaugos tarnyba. Mokiniai klausėsi paskaitos apie radiacijos pavojus, susipažino su ženklais, rodančiais, kur slėptis ištikus nelaimei, kaip pasiruošti išgyventi 72 valandas. Vaikų laukė ir praktinė užduotis - evakuacija iš tariamo gaisro. Buvo veiklų ir lauke: mokiniai galėjo išbandyti dūmų kamerą, stebėjo, kaip vaduojamas žmogus iš sulaužyto automobilio, galėjo mokytis suteikti pirmąją pagalbą, dar vaikai mokėsi, kaip reikia užgesinti liepsną.


 

2023-05-31 Skaityti plačiau

Pamoka gryname ore

Dailės užduotis gryname ore turinti sąsajų su biologija. Užduotis – „Botaninis augalo piešinys“. Septintokai buvo paprašyti nupiešti augalo piešinį atvaizduojant jo struktūrą ir surasti bei nurodyti lotynišką pavadinimą. Ir dailininkai, ir tyrinėtojai...


2023-05-31 Skaityti plačiau

"Lietuvos sostinės"

Gegužės 31d. 4a ir 4b kl. mokiniai vykdė projektą ,,Lietuvos sostinės", kur kiekvienas mokinys pristatė savo surinktą medžiagą klasės draugams. O birželio 1d. keliavome į pažintinę edukacinę ekskursiją-į Trakus ir į Kernavę. Gražios akimirkos nuotraukose, o nepamirštami įspūdžiai, jausmai ir žinios galvose ir širdyse. Ačiū tėveliams, kurie suteikė galimybę keliauti ir pamatyti mūsų šalies-Lietuvos-grožį, pažinti jos istoriją, pasimėgauti kelionės malonumais. Su meile ir pagarba mokytojos Gražina ir Rita

 

2023-05-31 Skaityti plačiau

Klaipėdos miesto 7-8 klasių mokinių integruotas gamtos ir tiksliųjų mokslų konkursas „INTELEKTUALINĖ MOZAIKA“

Gegužės 31 dieną „Smeltės“ progimnazijoje sulaukėme net dešimt 7-8 klasių mokinių komandų iš įvairių Klaipėdos mokyklų. Susirinkome į integruotą gamtos ir tiksliųjų mokslų konkursą „Intelektualinė mozaika“, kur savo žinias mokiniai išbandė net 5 srityse: biologijos, chemijos, fizikos, matematikos ir informacinių technologijų. 

Konkurso tikslas - skatinti mokinių domėjimąsi gamtos ir tiksliaisiais mokslais, aplinkosauga, integruoti mokslinio mąstymo įgūdžius ir kūrybiškumą, atskleisti mokinių praktinius ir aukštesniuosius mąstymo gebėjimus, skatinti mokinių bendravimą.

2023-05-31 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)