Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Vakarų Lietuvos 5-8 klasių mokinių matematikos olimpiada

Penktadienį (lapkričio 25 dieną) Klaipėdos universitete rinkosi gausus būrys - net 119 - jaunųjų matematikų iš 11 savivaldybių, kurie varžėsi Vakarų Lietuvos 5-8 klasių mokinių matematikos olimpiadoje Klaipėdos universiteto taurei laimėti.

2022-11-28 Skaityti plačiau

Pasaulinė sveikinimosi diena

Lapkričio 21 dieną mūsų progimnazijoje buvo minima Pasaulinė sveikinimosi diena. Šios dienos minėjimas buvo sumanytas 1973 m., kai didžiųjų pasaulio valstybių žmonės dėl šaltojo karo aplinkybių buvo susipriešinę, mažai bendravo.

         

2022-11-23 Skaityti plačiau

Kvadrato varžybos

Lapkričio 9 ir 15 d. vyko tarpmokyklinės pradinių klasių kvadrato varžybos. Po ilgos pertraukos per pandemiją kai varžybos nevyko, buvo uždrausti visi renginiai, puikiai pasirodė Smeltės pradinukai. Pogrupio varžybos, kurios vyko namų aikštelėje, mažieji „Smeltiečiai“ iškovojo pirmąją vietą bei teisę kovoti didžiajame finale.

2022-11-22 Skaityti plačiau

Konkursas ,,Finansinis ir ekonominis raštingumas

2022-11-17 S. Dacho progimnazijoje vyko tarpmokyklinis konkursas ,,Finansinis ir ekonominis raštingumas" . Mokiniai turėjo galimybę įsivertinti savo žinias ekonomikos ir finansinio raštingumo srityse. 

2022-11-18 Skaityti plačiau

Tolerancijos diena

Lapkričio 16 dieną minėjome tarptautinę Tolerancijos dieną, ta proga 7 klasių mokiniai susitiko su Raudonojo Kryžiaus darbuotojomis bei savanoriais iš Nigerijos ir Armėnijos. 

2022-11-17 Skaityti plačiau

,, Smeltužės

Lapkričio 12 dieną ,,Smeltužės" kolektyvas, jų vadovė, mokytoja Raimonda Milašienė, bei lydinčios mamos viešėjo Vilniuje. Mat mūsų mokyklos folkloro kolektyvas ,,Smeltužė" koncertavo Vilniaus rotušėje surengtame Respublikinio vaikų ir jaunimo liaudies kūrybos atlikėjų konkurso LAUREATŲ koncerte. Mūsų vaikai pasirodė kartu su Vilniaus, Visagino, Šilalės, Zarasų, Kupiškio, Varėnos, Kauno, armėnų vaikų ir jaunimo kolektyvais. 

2022-11-16 Skaityti plačiau

Susitikimas su skautų vadove

Visi „Smeltės“ ketvirtokai dalyvavo susitikime su Baltijos jūrų skautų vadove Jurgita Paškevičiene. Ji su savo pagalbininkėmis skautėmis supažindino vaikus su skautų organizacijos istorija, pademonstravo skautų aprangą ir paaiškino įvairių ženklų reikšmę, pristatė Baltijos jūrų skautų kelionę senoviniu laivu Nemunu, atsakinėjo į vaikų klausimus ir suorganizavo linksmą Kahoot viktoriną.

2022-11-14 Skaityti plačiau

Jaunimas jaunimui 2022 m.

Lapkričio 9 dieną Kultūros fabrike mūsų mokyklos 5-7 klasių mokinių komandos dalyvavo respublikiniame renginyje „Jaunimas Jaunimui 2022“,  priėmė antreprenerystės iššūkį ir drauge su kolegijų, profesinių mokymų centrų, gimnazijų ir progimnazijų komandomis  pristatė savo verslo idėjas. Čia sulaukė komisijos pasiūlymų bei verslui organizuoti patarimų.

2022-11-09 Skaityti plačiau

Pažintinė ekskursija į Kauną

Prieš atostogas 4c ir 4d klasės mokiniai vyko į pažintinę ekskursiją į Kauną. 9- tamo forte vaikščiojo siaurais tvirtovės požemiais, „svečiavosi“ kalėjimo kamerose.

2022-10-31 Skaityti plačiau

XIV-asis vaikų ir jaunimo dainos festivalis „Ir vėl vakaras...“, skirtas maestro Vytauto Kernagio atminimui

Spalio 26 d. „Smeltės“ progimnazijoje vyko tradicinis XIV-asis vaikų ir jaunimo dainos festivalis „Ir vėl vakaras...“, skirtas maestro Vytauto Kernagio atminimui. 

2022-10-28 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)