Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Gerumas, šiluma, draugystė vienija!

Kovo mėnesį buvo vykdomos sąmoningumo didinimo „Draugystė augina sparnus” veiklos. Kovo 27 d. „Smeltės” progimnazijos mokinių nuotaiką matavo „Smeltės“ nuotaikos termometras“. 28 ir 29 dienomis per pertraukas mokiniai ir mokytojai suko „Šviesos” ratą, dalinosi savo šiluma su kitais: sakė komplimentus ir kitus gražius žodžius, dėkojo, dalino šypsenas, stengėsi geriau pažinti vieni kitus. Mokinių ir mokytojų dėmesį traukė ne tik spalvotas ratas, bet ir švieslentėje rodomas filmas „Mintys apie draugystę“, kuriame apie draugystę, kalba mūsų progimnazijos mokiniai.


 


2023-03-30 Skaityti plačiau

„Skaičių šalyje“

2 klasių mokinių matematikos olimpiada „Skaičių šalyje“

Kovo 23 dieną mūsų progimnazijoje vyko 2 klasių mokinių matematikos olimpiada „Skaičių šalyje“. Olimpiados nugalėtojai:

I vieta – Augustė Airošiūtė, 2a kl., Ugnė Daukantaitė, 2b kl.,

II vieta – Danielius Poškus, 2b kl.,

III vieta – Eimantas Kuizinas, 2b kl.


2023-03-29 Skaityti plačiau

KNYGŲ EKSPERTŲ KOVOS 2023

Kovo mėnesį ir mokykloje, ir mieste virė konkursas - projektas ,,Knygų ekspertų kovos". Mažieji, penktokai ir šeštokai, bei vyresnieji, septintokai ir aštuntokai, keletą mėnesių skaitė knygas, dirbdami grupėmis, atliko užduotis. Galiausiai savo jėgas išbandė miesto konkurse, kuriame buvo rimta konkurencija - dalyvavo 10 5-6 klasių mokinių ir septynios  7-8 klasių mokinių komandos. Mūsų septintokės ir aštuntokės, pasivadinusios ,,Knygų eidėmis", pateko į geriausiųjų trejetuką.


 

2023-03-27 Skaityti plačiau

KONKURSAS ,,RAŠAU BE KLAIDŲ 2023"

Kovo 22 dieną M. Mažvydo progimnazijoje vyko 5-6 klasių diktanto rašymo konkursas, kuriame dalyvavo keturi mūsų mokyklos mokiniai: 5a klasės mokinė Aušrinė Valancevičiūtė, 5g klasės mokinys Aronas Pečiūra, 6a klasės mokinė Rūta Garjonytė, 6g klasės mokinė Dominyka Stroputė. Džiaugiamės, jog šie mokiniai yra raštingiausi mūsų penktokai ir šeštokai.
Sveikinimai 6a klasės mokinei RŪTAI Garjonytė, kurį Klaipėdos miesto 5-6 klasių diktanto konkurse ,,Rašau be klaidų 2023" užėmė II vietą!

2023-03-27 Skaityti plačiau

„Profesijų regata"

Kovo 27 d. Klaipėdos “Smeltės” progimnazijoje vyko karjeros ugdymo diena „Profesijų regata". Nuo pirmokų iki aštuntokų išbandė įvairias veiklas, vieni sulaukė svečių savo klasėse, kur buvo pasakojama apie įvairias profesijas, lipdoma iš molio, kiti keliavo į Naująjį turgų, kur sužinojo prekybos paslapčių, aplankė Klaipėdos turizmo mokyklą, o joje buvo supažindinti su barmeno, padavėjo, konditerio ir kitomis įdomiomis profesijomis.

2023-03-27 Skaityti plačiau

"Velykinė mugė"

„Smeltės“ progimnazijoje praūžė „Velykinė mugė“. Šurmulys ir šypsenos buvo neatsiejama mugės dalis. Mokiniai prekiavo savo rankų dirbiniais, skanumynais: sausainiais, pyragais ir įvairiais gardėsiais. Mugę aplankę bendruomenės nariai tikrai nenusivylė asortimento gausa, o nuo uždirbto pelno prekybininkai prisidėjo prie iniciatyvos siekiant įsigyti naują skambutį

2023-03-27 Skaityti plačiau

Akcija Velykos batų dėžutėje

Velykos batų dėžėje, tai akcija skirta Ukrainos kariams ir vaikams. Tai Jūsų didelės dovanos, mažose dėžutėse. Tariame ačiū mokiniams, jų tėveliams ir klasių auklėtojoms! Kovo 27 dieną dėžutės pateks į savanorės Eglės rankas.

Daugiau informacijos apie akciją Facebook puslapyje Saugus prieglobstis LT

2023-03-25 Skaityti plačiau

Pamoka apie Dauno sindromą

          Kovo 24 d. pirmų klasių mokiniai dalyvavo tolerancijos pamokoje apie Dauno sindromą. Pamoką vedė Žmonių su Dauno sindromu ir jų globėjų asociacijos Klaipėdos regiono koordinatorė Sanna Karosas, atvykusi su šį sindromą turinčiu sūneliu Motiejumi.

         Pirmokai sužinojo, kad vaikai, turintys Dauno sindromą turi tokių pat pomėgių kaip jie, mėgsta žaisti ir yra labai draugiški. Mokiniai atliko keletą eksperimentų, kad pabuvotų šių vaikų „kailyje“ ir suprastų, kaip jie jaučiasi.

        

2023-03-24 Skaityti plačiau

Ne tik mokome...

       Įgyvendinant kolegialaus bendradarbiavimo „Ugdymo(si) planavimas ir organizavimas bendradarbiaujant programą, progimnazijos 1–4 klasių pedagogės kovo 14 dieną susitiko su Liudviko Stulpino progimnazijos mokytojomis. Metodinė diena „Profesinis pasitikėjimas savimi. Iššūkiai ir sėkmės istorijos“ inicijuota Liudviko Stulpino progimnazijos kolektyvo. Renginyje dalintasi sėkmės istorijomis, leidusiomis stiprinti mokytojo profesinį pasitikėjimą  savimi. Diskutuota apie tarpusavio bendradarbiavimo, bendradarbiavimo su tėvais, įvairių ugdymo strategijų bei metodikų įtaką mokytojo profesiniam pasitikėjimui.

     Kovo 15 d. vyko priešmokyklinio ugdymo grupės mokytojų, spec. pedagogų ir

lopšelio-darželio „Papartėlis“ pedagogių apskritojo stalo diskusija ,,Gerosios patirties link: PUG vaikų ugdymo ir ugdymosi poreikiai, pažangos įvertinimas“. Aptartas priešmokyklinės ugdymo grupės vaikų ugdymo turinio ir kompetencijų vertinimas.

      

2023-03-16 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)