Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Susitikimas su Europos Sąjungos departamento direktoriumi

 6g ir 8g klasės mokiniai, turėjo puikią galimybę dalyvauti susitikime su Europos Sąjungos departamento direktoriumi Robertu Bružila. Tai LR Užsienio reikalų ministerijos organizuojamo projekto „Atgal į mokyklą”dalis, kurio metu diplomatai ir kiti valstybės tarnautojai vyksta į Lietuvos mokyklas ir veda pamoką apie Europos Sąjungą (ES). Taip vienai dienai jie tampa mokytojais, galinčiais jaunajai kartai smagiai ir įdomiai papasakoti, kas yra ES, kuo narystė joje svarbi ir naudinga

2023-05-16 Skaityti plačiau

KRATC

Gegužės 5 d. 5g, 7a ir 8 g klasių mokiniai dalyvavo UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) paskaitoje. Paskaitą vedė projektų vadovas Arūnas Liubinavičius.

Mokiniai sužinojo kaip teisingai rūšiuoti stiklo, plastiko ir kartono šiukšles. Kokios šiukšlės keliauja į sąvartyną, kokios į perdirbimo įmones, o kurios į deginimo krosnis.

Tikimės, kad mokiniai atsakingai rūšiuos atliekas, kad saugotų Žemę ateities kartoms.

2023-05-15 Skaityti plačiau

Integruotas lietuvių kalbos, rusų kalbos bei istorijos renginys, skirtas paminėti Knygnešio ir Lietuviškos spaudos atgavimo dieną .

Gegužės 8 dieną šešios komandos, sudarytos iš mokyklos šeštokų, susirinko patikrinti savo žinių apie spaudos draudimo laikotarpį Lietuvoje. Vaikai atsakinėjo į protmūšio klausimus, rašė ,,graždanką" (lietuvišką tekstą rusiškomis raidėmis), trumpam pajusdami, ką reiškė rašyti savo gimtąją kalbą svetima kalba. Ir nebuvo taip paprasta!

Atlikus visas užduotis, paaiškėjo, jog 1 vieta atiteko komandoms - ,,Baltos lankos" iš 6g klasės ir ,,Istorikai" iš 6a klasės, 2 vietą iškovojo komanda ,,Aukso žuvys" iš 6g klasės, o 3 vieta atiteko komandai ,,Partizanai" iš 6a klasės.


2023-05-15 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Gegužės 10 dieną Vėtrungės gimnazijoje vyko Klaipėdos miesto 8 klasių mokinių matematikos konkursas  Kelionė į Olimpą. Sveikiname Smeltės“ aštuntokų komandą įveikus visus varžovus ir užėmus I vietą!

 Mokinius ruošė matematikos mokytoja Liana Montvilienė

2023-05-15 Skaityti plačiau

"English is easy, isn't it?"

Gegužės 4 dieną Klaipėdos "Versmės" progimnazijoje vyko Klaipėdos miesto 6 klasių mokinių anglų kalbos konkursas „English is easy, isn’t it?”. Mūsų progimnazijai atstovavo geriausiai mokykliniame etape pasirodę mokiniai - Urtė Randytė (6g) ir Dominyka Stroputė (6g). Sveikiname Dominyką, laimėjusią 2 vietą.


2023-05-15 Skaityti plačiau

Minėjimas

04-27 dieną Klaipėdos „Versmės“ progimnazijoje, minėjome 30 metų SSM (sveikatą stiprinanti mokykla) renginį. Renginyje dalyvavo Visuomenės sveikatos biuro darbuotojai bei didžiulis būrys mokinių. „Smeltės“progimnazijai atstovavo 4a klasės mokiniai ir mokytoja Gražina Kubilienė, šokio mokytoja Irma Stonienė.

2023-04-28 Skaityti plačiau

Susitikimas

Balandžio 20 dieną ,,Smeltės“ progimnazijoje šurmuliavo lopšelio-darželio ,,Alksniukas“  priešmokyklinukai.

       Mažieji ne tik apžiūrėjo mūsų mokyklą, susižinojo, ką mokykloje veikia mokiniai, bet ir patys ,,tapo“ mokiniais anglų kalbos pamokoje. Kartu su anglų kalbos mokytoja I. Norvaišiene vaikai leidosi į spalvų pažinimo pasaulį: animacinių herojų dėka susipažino su spalvų pavadinimais ,o atlikdami interaktyvias užduotis įtvirtino žinias J bei smagiai leido laiką.


2023-04-26 Skaityti plačiau

„Dalyvaujamojo biudžeto dirbtuvės“

2023 m. kovo 22-30 dienomis matematikos mokytojos Agnė Ramonaitė ir Liana Montvilienė su 5 – 8 klasių mokiniais dalyvavo „Transparency international“ Lietuvos skyriaus kartu su Britų taryba organizuotose „Dalyvaujamojo biudžeto dirbtuvėse“. Mokiniai aiškinosi, kaip būti dėmesio centre ir įveikti baimę, atliko praktines užduotis. Užsiėmimų metu mokėsi apskaičiuoti savo idėjos biudžetą, numatyti jos įgyvendinimo etapus. Praktinių veiklų metu gilinosi į grėsmes, kylančias dėl informacijos paieškos internete, aiškinosi, kaip nepakliūti į sukčių voratinklius.

2023-04-26 Skaityti plačiau

Gintaras

Balandžio 17-21d. 4c klasės mokiniai vykdė projektą „Gintaras“. Pažinimo kelionė prasidėjo vadovėlyje. Mokiniai skaitė pateiktus aprašymus, išskyrė svarbiausius faktus, kuriuos rašė į „Mąstymo žemėlapį“. Interneto platybėse rinko informaciją apie gintaro spalvų įvairovę ir kas lėmė tokią spalvą. Palangos gintaro muziejuje lankėsi dukart: virtualioje kelionėje pavyko susipažinti su įdomiais gintaro eksponatais, o „gyvoje“ edukacinėje pamokoje vaikai išmoko atskirti gintarą nuo akmenuko naudodami pagrindinius 5 žmogiškuosius pojūčius. 

2023-04-25 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)