Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

„Žinojimas saugo"

 „Smeltės" progimnazija su Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdyba organizavo konkursą ,,Žinojimas saugo" , kuris vyko trimis etapais.
Gegužės 29 d. „Smeltės" progimnazijos stadione vyko III etapas, kur dalyvavo 6 atrinktos komandos, geriausiai atlikusios užduotis.
„Smeltės" dvi mokinių komandos pasirodė geriausiai ir užėmė I ir II vietas! Mokinių komandų mokytojos Nina Matuzienė, Indrė Kaušienė. 



2024-05-30 Skaityti plačiau

Mūsų laureatai

Gegužės 22 d. mūsų progimnazijos mokiniai dalyvavo šių mokslo metų Klaipėdos miesto bendrojo ugdymo mokyklų mokinių olimpiadų ir konkursų laureatų pagerbimo šventėje Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centre.

Diplomais ir atminimo dovanėlėmis buvo apdovanoti 3 mokiniai:

Samuelis Seibutis, 5g klasės mokinys – Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso miesto etapas - 1 vieta (mokytoja R. Bertašienė)

Dominyka Stroputė, 7g klasės mokinė – Klaipėdos miesto prancūzų kalbos konkursas „Je parle francais et toi  – 1 vieta (mokytoja I. Eirošienė)

          

2024-05-23 Skaityti plačiau

Sveikinimas

Sveikiname Igną Zigmantą (7g) Tarptautiniame matematikos konkurse „Kengūra 2024“ Klaipėdos miesto savivaldybėje tarp 7-os klasės moksleivių užėmus I vietą! Už aukštus pasiekimus Ignas apdovanotas prizu ir pakvietimais į „Kengūros“ nugalėtojų vasaros stovyklą bei Vilniaus universitete vyksiančią individualiąją matematikos olimpiadą. 


2024-05-23 Skaityti plačiau

„Vakaras su šeima“

Gegužės saulė, pavasario dvelksmas, pirmieji gėlių žiedai atvertė vieną gražiausių pavasario kalendoriaus dienų – Šeimos šventę.

2a klasės mokiniai gegužės 16 d. pakvietė savo šeimų narius į popietę, skirtą tarptautinei Šeimos dienai paminėti. Mamytės, tėveliai, broliai ir sesės, močiutės ir seneliai klausėsi prasmingų eilių, dainų, šoko.

2024-05-21 Skaityti plačiau

SVEIKINAME– DŽIAUGIAMĖS – DIDŽIUOJAMĖS

DAR KARTĄ

SVEIKINAME– DŽIAUGIAMĖS – DIDŽIUOJAMĖS

EIMANTAS KUIZINAS

 dalyvavo Lietuvos pradinukų matematikos olimpiados

3–4 klasių mokinių šalies etape Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultete ir iškovojo garbingą  III vietą .

 


2024-05-21 Skaityti plačiau

Šeimų vakaras 1a klasėje

Per pirmuosius mokslo metus 1a klasės mokinukai išmoko ne tik skaityti, rašyti, skaičiuoti, bet ir labai gražiai deklamuoti, dainuoti, groti ir šokti. Savo gebėjimais labai troško pasidalinti su artimaisiais. Todėl gegužės 15-osios vakarą sukvietė savo šeimas ir gimines į koncertą. Susirinko beveik pilna salė žiūrovų nuo kūdikėlių iki prosenelių. Jie plojo, juokėsi, kartu šoko ir dainavo ir net braukė ašaras. Visi buvo apdovanoti pirmokėlių rankytėmis darytomis dovanėlėmis.

2024-05-20 Skaityti plačiau

Netradicinė anglų kalbos pamoka skulptūrų parke

Gegužės 17d. anglų kalbos pamoka 6G klasei vyko skulptūrų parke. Šioje unikalioje anglų kalbos  pamokoje skulptūrų parke mokiniai turėjo galimybę ne tik išmokti anglų kalbos, bet ir pažinti meno bei kūrybos pasaulį. Taip pat mokiniai išgirdo parko įkūrimo istoriją. Užuot sėdėję klasėje, mokiniai buvo apsupti gražių skulptūrų ir meno kūrinių, kurie suteikė praktinio ir įtraukiančio mokymosi patirtį.


2024-05-20 Skaityti plačiau

KLAIPĖDOS MIESTO 7-8 KLASIŲ MOKINIŲ INTEGRUOTAS GAMTOS IR TIKSLIŲJŲ MOKSLŲ KONKURSAS „INTELEKTUALINĖ MOZAIKA“

Gegužės 8 dieną „Smeltės“ progimnazijoje sulaukėme net 12 Klaipėdos mokyklų 7-8 klasių mokinių komandų. Susirinkome į integruotą gamtos ir tiksliųjų mokslų konkursą „Intelektualinė mozaika“, kur savo žinias mokiniai išbandė net 5 srityse: biologijos, chemijos, fizikos, matematikos ir informacinių technologijų.

Konkurso tikslas - skatinti mokinių domėjimąsi gamtos ir tiksliaisiais mokslais, aplinkosauga, integruoti mokslinio mąstymo įgūdžius ir kūrybiškumą, atskleisti mokinių praktinius ir aukštesniuosius mąstymo gebėjimus, skatinti mokinių bendravimą.

 

2024-05-13 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)