Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

‘‘European culture express‘‘

Anglų kalbos eTwinning būrelis pradeda naują tarptautinį projektą ‘‘European culture express‘‘, kuriame dalyvauja Turkija, Lenkija, Ispanija, Bosnija ir Hercogovina, Italija ir Lietuva. Šio projekto metu mokiniai turės galimybę virtualiai pažinti kitų šalių kultūrą, tradicijas, žaidimus, šventes, atliks skirtas užduotis. Su džiaugsmu įveikėme pirmąjį etapą kurdami projekto logotipą.

2023-10-25 Skaityti plačiau

Susitikimas su fotografe

Penktadienį, spalio 20 dieną, 6 c klasės valandėlėje kalbėjome apie profesijas. Pamokoje lankėsi vaikų fotografė Laura Šimkutė. Fotografija, pasak Lauros, yra žaidimas šviesa, ji padeda stebėti pasaulį pro objektyvą, iš šalies pažvelgti į save, savo aplinką. Ji mokė šeštokus daryti asmenukes esant tinkamam apšvietimui, pasakojo apie žymius fotografus, fotografijos žanrus ir galimybes.

 

 

2023-10-25 Skaityti plačiau

Svarbu ne vien imti, bet ir duoti

Vienas žmogus yra nepajėgus pakeisti pasaulio, bet išdrįsus savo mintimis pasidalinti su bendruomene, į savanorišką veiklą įtraukus visus – mokytojus, mokinius, jų tėvelius, mokykloje dirbančius kitus specialistus, pasiekiamas stulbinantis rezultatas.

2023-10-25 Skaityti plačiau

Barmeno profesijos esmė – gebėjimas priimti žmones tokiais, kokie jie yra

Ką veikia barmenas – padavėjas? Kokių dalykų jis mokosi? Ar šiame darbe reikalingas kūrybiškumas? – visa tai bandėme išsiaiškinti kartu su Smeltės progimnazijos 8 b klase, jos auklėtoja Jovita Stragockiene ir karjeros specialiste Dana Lukauskiene išvykoje į Klaipėdos Turizmo mokyklą. Apsilankymo tikslas susipažinti aštuntos klasės moksleivius su Klaipėdos turizmo mokyklos mokymo baze bei siūlomomis profesijomis.

 

Kuria stebuklus

Klaipėdos Turizmo mokyklos Sektorinio praktinio mokymo centro vadovė Reda Saukantienė pravedė ekskursiją po sektorinį praktinio mokymo centrą, o barmeno specialybės mokytojo Mariaus Lubio vadovaujami Klaipėdos turizmo mokyklos pirmakursiai pristatė padavėjo ir barmeno profesiją. Čia supratome, kad profesionalūs barmenai kuria stebuklus: vos įliejus šlakelį sirupo, geltonas kokteilis gali virsti žaliu, o origami meno pagrindai paverčia paprastas stalo servetėles, nuostabia stalo puošmena. Mus pasitikę specialistai akcentavo, kad esminis barmeno - padavėjo profesijos principas  yra gebėjimas priimti žmones tokiais, kokie, jie yra.

 


2023-10-23 Skaityti plačiau

Klaipėdietiškų šukuosenų pynimo mokymai

Folklorinio ansamblio „Smeltužė“ mamytės su savo dukrytėmis spalio 18 d, trečiadienio pavakare , dalyvavo Klaipėdos etnokultūros centro organizuojamuose tradicinių klaipėdietiškų šukuosenų pynimo mokymuose. Čia ne tik išmoko keletos šukuosenų pynimo variantų, bet sužinojo apie  šukuosenų tradicijas mūsų krašte. Džiaugiamės , kad naujomis , puikiomis šukuosenomis galėsime papuošti ir kolektyvo pasirodymus.

2023-10-18 Skaityti plačiau

„Mero Taurė“

Spalio 10 dieną Vytauto Didžiojo gimnazijoje iškilmingai pagerbti Klaipėdos miesto mokinių 2002-2023 mokslo metų „Mero Taurės“ sporto žaidynių nugalėtojai.

Apdovanojimus sportiškiausioms miesto mokykloms įteikė Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus ir Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė.

Klaipėdos miesto pradinių klasių grupėje „Smeltės” progimnazijos mokiniai laimėjo II vietą. Sveikiname šauniuosius sportininkus ir jų mokytojus.

2023-10-11 Skaityti plačiau

Žalia šviesa gyvenimui

Spalio 10 dieną „Smeltės“ progimnazijoje buvo minima Pasaulinė psichikos sveikatos diena. Kiekvieną atvykusį į progimnaziją pasitiko Lyderių klubo nariai. Sveikindamiesi, dovanodami kiekvienam šypseną prašė pasižadėti rūpintis savimi. Mokiniai ir mokytojai prisidėjo prie nevyriausybinės organizacijos „Jaunimo linija“ inicijuotos akcijos „Žalia šviesa gyvenimui“. 

2023-10-10 Skaityti plačiau

Pažintis su kario profesija

Spalio 6 d., net dvylika 7A klasės moksleivių dalyvavo karjeros ugdymo renginyje „Pažink kariuomenę“ – išvykoje į Dragūnų batalioną, o taip pat minėjo Krašto apsaugos dieną.

Pažinti kario profesiją

Dragūnų bataliono kariai leido moksleiviams iš arčiau susipažinti su kario profesija, pristatė karinę techniką ir ginkluotę, vaišino karšta arbata ir sausainiais. Moksleiviai turėjo galimybę aplankyti istorinę bataliono ekspoziciją ir susipažinti su kario kasdienybe ir rutina kareivinėse, taip pat išbandyti, ką kariai valgo pratybų metu, kaip žygiuoja, kur miega.

Pasakojo apie valstybės gynybą

Vakarų (Jūros) šaulių Klaipėdos apskr. 3-iosios rinktinės jaunieji šauliai pristatė šaulių veiklą. Klaipėdos karo prievolės ir komplektavimo skyriaus kariai pristatė Krašto sistemą ir Lietuvos kariuomenę, Klaipėdos įgulos karininkų ramovė organizavo „smegenų mankštą“ – protų mūšį , kvietė moksleivius pasitikrinti istorijos, karybos žinias, pasakojo apie valstybės gynybą, pilietines pareigas ir atsakomybę valstybei.

 


 

2023-10-09 Skaityti plačiau

Europos kalbų diena

Rugsėjo 26d.,, Smeltės'' progimnazijoje buvo minima Europos kalbų diena.
8g klasės mokiniai ryte visus pasitiko, pasisveikindami įvairiomis kalbomis, o kalbų mokytojai smagiomis užduotėlėmis įtraukė mokinius į margaspalvį kalbų pasaulį.

2023-09-27 Skaityti plačiau

Informacija

Gerbiami tėveliai, globėjai ir kiti mūsų bendruomenės nariai,

Visų pirma norime Jums padėkoti už tą moralinį palaikymą, kurį jautėme visą laiką, taip pat ir įspėjamojo streiko metu. Bendruomeniškumas ir vienybė yra tas stiprybės šaltinis, kuris teikia mums jėgų kovoti su valdžios pozicijoje esančiais ir neteisingus sprendimus priimančiais politikais. Deja, situacija klostosi taip, kad manipuliavimas, mokytojų diskreditavimas ir negebėjimas ieškoti konstruktyvių kompromisų kol kas yra pagrindinės politikų priemonės bandant išspręsti konfliktinę situaciją.  

Šiuo metu  konfliktą stebi ir labai atidžiai jo vystymąsi vertina ir aukščiausio lygio politikai, ir valdininkai, ir kita neteisybę jaučianti visuomenės dalis, ir jaunoji karta, kuri ateityje perims tam tikrus mūsų elgesio modelius. Turime išlikti ryžtingi, drąsūs ir atkaklūs, parodantys, jog į šalies piliečių nuomonę reikia įsiklausyti ir jos paisyti. Mūsų demokratinėje valstybėje garantuotos teisės ir laisvės neturi būti tik deklaratyviai išrašyti žodžiai. Todėl rugsėjo 29 d. planuojamas neterminuotas streikas.


2023-09-26 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)