Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Edukacija „Įžiebk savo švyturį“

Kovo 26-28 dienomis 6a, 6b ir 6c klasių mokiniai su vadovėmis dalyvavo Klaipėdos moksleivių saviraiškos centre vykusioje edukacijoje, skirtoje Švyturių metams minėti, „Įžiebk savo švyturį“. Mokiniai daug sužinojo apie pasaulio ir Lietuvos švyturius, Klaipėdos švyturių įstoriją, atliko komandines interaktyvias užduotis.

2024-03-29 Skaityti plačiau

Skaitymo konkursas

2023 m. spalio – 2024 m. sausio mėnesiais vyko Pradinukų skaitymo čempionatas. Jame dalyvavo 23 Lietuvos mokyklos, tarp jų ir mūsų progimnazija. Keturis mėnesius mokinukai skaitė knygas ir jas registravo.

2024-03-29 Skaityti plačiau

Vizitas į „Pono bebro” dirbtuves

Karjeros ugdymo dieną,  1d klasės moksleiviai, kartu su savo auklėtoja Viktorija Dozorec keliavo į „Pono bebro” dirbtuves. Vizitą derino karjeros konsultantė Dana Lukauskienė.  Išvykoje „Smeltės” progimnazijos pirmokai sužinojo, kad gera idėja, kūrybiškumas, potraukis darbui su mediena gali tapti puikiu verslu.

 


2024-03-28 Skaityti plačiau

,,Miestas prie jūros"

Kovo 26 dieną Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazijoje vyko Respublikinė mokytojų ir mokinių kūrybinė - patyriminė konferencija ,,Miestas prie jūros". Joje dalyvavo 5a klasės mokiniai - Daumantas Jucius, Guoda Liutinskaitė, Meda Kataržytė, Sofija Kostina, Mileta Kamajevaitė. Vaikai pristatė muzikinę-literatūrinę kompoziciją: dainavo posmus apie Klaipėdą, deklamavo mokinių sukurtus haiku apie gimtąjį miestą. Pertraukos metu Daumantas Kahoot žaidime apie Klaipėdą laimėjo 1 vietą!

2024-03-27 Skaityti plačiau

„Smeltės” progimnazijoje – profesorius Liudas Mažylis

Kiekvieno žmogaus kelias yra unikalus, dažnai, kad ir kruopščiausiai suplanuota karjera – nepasiteisina, o gyvenimas pažeria netikėtumų virtinę. Kovo 22 dieną „Smeltės” progimnazijoje lankėsi europarlamentaras Liudas Mažylis. Jis dalinosi savo asmeniniais pasiekimais, karjeros pasirinkimu, kuris būtų neįmanomas be pomėgių, išlavintos kolekcionieriaus akies.

2024-03-25 Skaityti plačiau

Pirmasis penktokų istorijos konkursas !!!

Martyno Mažvydo progimnazijos organizuojamame istorijos bei lietuvių kalbos konkurse "Laisvės švyturys“ dalyvavo netgi dvi mūsų Smeltės komandos – „Geležinės vilkės“ (5 a kl. mokinės Meda, Vakarė, Sofija, Deimantė ir Ema) ir „Istorijos bebrai“ (5a kl. mokiniai Guoda ir Justas N. Bei 5 g kl. mokiniai Rapolas, Edvinas ir Konstantinas).

Viktorina – protų mūšis buvo iš 4 turų, klausimai – apie kovo 11-osios Nepriklausomybės atkūrimo aktą, apie lietuvių kalbą, Lietuvos istoriją ir bendrai apie viską, kas susiję su Lietuva.

Kas ji - Vytauto motina, kai kam sūri, o jos "rūbas" vertas 0,10 eur? Ar žinote, kiek Lietuvoje yra Kovo 11-osios gatvių? Kiek moterų pasirašė Kovo 11-osios aktą? Į kurią pusę nukreipta Vyčio žirgo uodega? Ką reiškia archaizmas „nešiotė“ ? Kas sudarė pirmąją lietuvišką abėcėlę ? 

O mūsų penktokai dabar žino, ir sužinoję daug naujo, bei gavę atminimo prizus, grįžta dar žingeidesni.

2024-03-15 Skaityti plačiau

Koncertas

2024-03-07 folklorinio ansamblio SMELTUŽĖ instrumentinė grupė koncertavo iškilmingoje  Karalienės Luizės medalių  įteikimo ceremonijoje. 

2024-03-12 Skaityti plačiau

Dailaus rašto konkursas „Žąsies plunksna“

Vasario 28 dieną mūsų progimnazijos 5‒8 klasių atstovai dalyvavo Klaipėdos miesto
mokinių tvarkingiausio sąsiuvinio ir dailaus rašto konkurse „Žąsies plunksna“. Į šį konkursą buvo deleguoti mokiniai, progimnazijos etape laimėję I vietą. Dalyviai atskirose amžiaus grupėse varžėsi, kieno rašysena lygesnė, dailesnė ir taisyklingesnė.


2024-03-08 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)